Schimbul valutar online Binance: recenzie, ghidul începătorului în tranzacționarea cu bitcoins

Online-ul este plin ochi cu schimburi valutare virtuale pentru monede digitale. Vei găsi toate platformele la care te poți gândi, de la cele mai simplu de utilizat și mai intuitive, la cele mai deosebite, mai complicate, dar și mai puternice pe piața de schimb online. Dacă ești la prima ta utilizare a unui schimb valutar online cu bitcoins sau alte monede virtuale, Binance poate fi primul tău portal de acest gen. Simplu de folosit și bucurându-se de o încredere deplină din partea a milioane de oameni, Binance este un schimb valutar online de invidiat.

Despre Binance

Binance este un serviciu popular de exchange de criptomonede care are bazele în China, dar care și-a mutat de curând sediul central în Malta, o țară cu oportunități deosebite pentru investitorii în bitcoins și alte monede digitale. Binance este extrem de popular pentru serviciile de schimb valutar cu criptomonede. Chiar dacă această companie e relativ nouă pe piață, apărând doar anul trecut, a reușit să câștige teren în fața concurenței și să devină populară din cauza numărului mare de ICO sau Initial Coin Offering pe care le are listate. De asemenea, profesionalismul celor care lucrează pentru Binance a fost un factor decisiv în modul rapid în care s-a dezvoltat întreaga platformă, alături de taxele mici de tranzacționare.

Ce este ICO sau Initial Coin Offering?

Inainte de a merge mai departe cu recenzia despre Binance, este important să afli ce înseamnă ICO sau Initial Coin Offering. În cazul companiilor tradiționale, există mai multe moduri prin care poți să strângi fonduri pentru dezvoltare și expansiune. O companie poate începe de jos și își poate crește profiturile, rămânând în posesia liderilor companiei, trebuind să aștepte pentru fonduri pentru a se dezvolta. Alternativ, compania poate să caute investitori din afară pentru a primi sprijin la început, aceștia putând vira un flux de bani cash în schimbul unei părți din companie. De asemenea, unele companii sunt făcute publice, câștigând fonduri de la investitori individuali care cumpără acțiuni prin Initial Public Offering sau IPO.

În cazul ICO sau Initial Coin Offering, acesta este echivalentul din lumea criptomonedelor al IPO. ICO se comportă ca o strângere de fonduri. O companie care vrea să creeze o nouă monedă, o aplicație sau un serviciu deschide un ICO. Mai departe, investitorii interesați cumpără o parte din ofertă, cu monezi tradiționale sau folosind tokens digitali. În schimbul ajutorului financiar, aceștia vor primi un token nou specific critpomonedei in care investesc. Investitorii speră ca tokenul să fie bine primit pe piață și să aibă performanțe excepționale, fapt ce le va returna investiția. Compania folosește fondurile investite pentru a dezvolta produsul său, pentru a-l lansa și așa mai departe.

Cum funcționează schimbul pe Binance

Dacă vizitezi site-ul Binance pentru prima dată, vei observa că platforma oferă două opțiuni pentru tranzacționarea cu monede digitale, de bază sau avansat. Nici cel de bază, nici cel avansat nu este ușor pentru începători. Totuși, orice persoană care știe cât de cât cum se lucrează cu monede digitale și cum funcționează un schimb valutar va putea folosi platforma destul de ușor.

Diferența cea mai mare între serviciul de bază și cel avansat este că cel avansat oferă analize mai detaliate a valorilor monedelor digitale de-a lungul timpului. La această oră, panoul de control pentru versiunea de bază oferă câteva grafice și tabele pentru perechile pe care vrei să le tranzacționezi, cărți de comandă, dar și istoria tranzacțiilor tale.

Primul tău cont pe Binance

Pentru a folosi acest schimb valutar online, va trebui să îți faci mai întâi un cont. Procesul de autentificare e simplu și intuitiv. Dacă nu vrei să tranzacționezi mai mult de 2 bitcoins pe zi la început, nu trebuie să treci prin procesul de verificare de nivel 1 al contului tău. Pentru nivelul al doilea, va trebui să uploadezi o poză cu un buletin de identitate și să aștepți până ce ți se aprobă contul. Acest nivel 2 îți permite să tranzacționezi cu până la 100 de bitcoins pe zi.

Timpul de verificare al unui cont poate varia în funcție de cât de ocupați sunt cei de la serviciul de suport de pe site, așa că dacă vrei să începi să tranzacționezi cât mai curând, aplică imediat pentru un cont și oferă toate datele care ți se cer pentru a putea să depui primii tăi bani pe platformă și să începi să tranzacționezi.

După ce ți-ai creat contul și acesta ți-a fost aprobat, poți să începi activitatea prin a urca în contul tău Binance bani tradiționali sau digitali. Poți să adaugi o multitudine de monede digitale, însă pentru începători, este mai indicat ca aceștia să meargă pe mâna bitcoins sau etherium. Pentru a face asta, apasă pe FUNDS, după care pe DEPOSITS/WITHDRAWALS din partea de sus a paginii, iar mai apoi apasă pe DEPOSIT. Îți trimiți banii virtuali la adresa ta și poți să începi să investești în criptomonede.

Cum tranzacționezi pe Binance

Să tranzacționezi pe Binance este simplu. Nu ai nevoie de prea multe studii financiare sau bancare, ci doar să înțelegi cum funcționează întreaga platformă. Pentru început, asigură-te că ai depus deja fonduri în contul tău. Odată ce ai făcut asta, în meniul din dreapta sus, selectează EXCHANGE>BASIC sau ADVANCED pentru a intra în panoul de tranzacționare. Pentru primele câteva luni, vei alege modul de bază.

Pe partea dreaptă vei găsi un tab cu opțiunile BTC, ETH, BNB și USDT, acestea fiind monedele în care vei putea tranzacționa. Îți alegi de aici moneda preferată și începi să tranzacționezi. Odată ce pagina monedei alese s-a deschis, pe stânga vei vedea o coloană în care vei putea citi prețurile pe care alți investitori sunt dispuși să le primească pentru monezile lor în culoarea roșie, precum și cât sunt dispuși alți oameni să dea pe aceeași monedă în culoarea verde. Numărul din mijlocul coloanei este prețul ultimei monezi vândute.

Pentru a publica o comandă de cumpărare, folosește cutia din mijlocul ecranului de sub grafice, cea de culoarea verde. Poți introduce manual prețul pe care ți-l dorești la achiziție, dar cel mai bine este să alegi un preț din coloana de pe stânga. Mai apoi, adaugi suma pe care vrei să o cumperi sau apeși pe unul dintre butoanele de 25%, 50%, 75% sau 100% care îți vor completa automat suma pe care vrei să o cumperi din valuta de cumpărare pe care o ai disponibilă, de obicei BTC. Odată ce ai plasat comanda, o vei putea găsi sub tabul OPEN ORDERS până ce un vânzător o să îți vândă moneda cerută. Când se întâmplă asta, vei găsi noua monedă proaspăt tranzacționată în DEPOSITS/WITHDRAWALS, putând să o retragi după bunul plac într-unul dintre portofelele tale virtuale.

Recenzia noastră despre Binance

Nu avem niciun dubiu că Binance este printre cele mai bune schimburi valutare online cu monede digitale din lume. Nu trebuie să te sperie faptul că Binance este o companie nouă. E cunoscută la nivel mondial și folosită zilnic de cei mai mari investitori în criptomonede din lume. Fiind ușor de folosit, platforma este ideală atât pentru începători, cât și pentru cei mai avansați în ale tranzacțiilor cu bitcoins.

Un avantaj important este faptul că Binance are o taxă de doar 0,1% pentru fiecare tranzacție pe care o face un utilizator. Cei care plătesc cu tokens Binance primesc o reducere de 50% la taxa de tranzacționare, un lucru absolut genial din punctul nostru de vedere. Acestea sunt printre cele mai mici taxe din întreaga piață de tranzacționare cu monede virtuale din lume.

Chiar dacă Binance este printre cele mai proaspete schimburi valutare de criptomonede, platforma a reușit să câștige încrederea utilizatorilor și să își facă un renume important în comunitatea tranzacționărilor. Chiar și așa, un minus al Binance este că site-ul nu oferă prea multe informații despre cum sunt stocate informațiile importante ale utilizatorilor, chiar dacă până acum site-ul nu a dat nici cui impresia că nu și-ar face treaba din acest punct de vedere.