Tranzacționează cu criptomonede pe BitBay: ghidul complet de utilizare pas cu pas și recenzia noastră

Prețul bitcoin a crescut și scăzut mai apoi la culmi absolute, iar acest lucru se întâmplă de mai bine de doi ani, fapt ce îl face atrăgător din punct de vedere al investițiilor. Oamenii tot aud de acest bitcoin și încearcă să își cumpere și ei câteva monede sau părți dintr-o monedă, după posibilitățile financiare ale fiecăruia. Toată zarva din jurul subiectului nu face decât să mărească valoarea bitcoinului. Dacă vrei să faci și tu tranzacții cu bitcoins și să încerci să câștigi și un venit de pe urma lor, îți prezentăm un site pe care poți face asta, pe numele lui BitBay.

Despre BitBay

Acest website a fost publicat în 2014 și a câștigat rapid teren în fața competiției, ajungând să fie astăzi unul dintre cele mai mari exchange-uri de criptomonede din Europa. Având baza în Polonia și un birou nou deschis în Amsterdam, compania din spatele BitBay este deținută de Sylwester Suszek, o figură importantă din lumea financiară. BitBay se implică mereu în acțiuni caritabile, conferințe pe tema investițiilor în monede digitale și educație pentru a informa populația despre cât de importantă este lumea criptomonedelor în zilele noastre și cum pot profita oamenii de pe urma acesteia.

Cum te verifici pe BitBay

Pentru a-ți crea un cont pe BitBay, apasă pe butonul REGISTER din partea de sus a paginii de pornire. Odată ce vei face asta, vei fi redirecționat spre un tab separat unde vei putea să alegi metoda prin care vrei să te autentifici. Tot ce ai de făcut este să îți introduci adresa de email pe care o utilizezi în mod normal.

Site-ul funcționează perfect în acest sector, fără să existe vreo problemă chiar dacă vrei să îți creezi un cont anonim. Odată ce ai introdus un email, BitBay îți va trimite un email cu un link de confirmare pe care trebuie să îl apeși dacă vrei să continui. Confirmarea este rapidă și ar trebui să îți ajungă în email în câteva secunde de la apăsarea butonului. Dar chiar și așa, încă nu ești complet înregistrat pe site. După ce vei apăsa pe link-ul de confirmare, vei ajunge din nou pe site, unde va trebui să completezi un formular cu datele de identificare cerute.

Vei avea de completat date cum sunt un nume de utilizator, o parolă, dar și un PIN personal, țara de origine și moneda preferată în care vei depune fonduri în contul BitBay. Pentru a-ți crește contul de la unul verificat la unul verificat, tot ce ai de făcut este să te loghezi în contul tău și să îți verifici contul odată ce reușești să respecți toate cerințele impuse. Vei fi rugat să introduci adresa ta, dar și o copie după un buletin de identitate sau pașaport, care vor ajuta la o mai ușoară și rapidă verificare a contului tău.

Depuneri și retrageri

Una dintre cele mai plăcute opțiuni pe care le ai pe BitBay este că îți poți crea un card MasterCard BitBay cu care să retragi fonduri la orice bancomat din Polonia sau de oriunde din lume. Ai o limită totală de retragere de 10.000 de PLD sau 10.800 de lei pe zi, astfel că vei putea retrage efectiv câți bani direct din contul tău de exchange.

Cum tranzacționezi pe BitBay

Am ajuns și la cea mai importantă parte a ghidului nostru, adică modul de funcționare al platformei de trading. Această platformă este extrem de bine construită și arată ca un oricare alt exchange online de oriunde din lume. Pe stânga ecranului de tranzacționare veți găsi taburile principale, iar pe dreapta vei găsi diagrama lumânare, piața și monedele disponibile pentru tranzacționare.

Investitorii pot găsi aici mai multe perechi de tranzacționare între USD, PLN, EUR și BTC. De asemenea, vei găsi perechi complet dedicate monedelor virtuale, între BTC, ETH, LSK, GAME, BCC, BTG, LTC, and DASH. Dacă vrei să cumperi sau să vinzi, tot cei ai de făcut este să alegi suma dorită și platforma îți va găsi automat suma de schimb de bitcoins pe care o vei primi. Ultima tranzacție efectuată o găsești în partea din dreapta-sus a ecranului de tranzacționare.

Mai jos vei găsi toate comenzile tale, cele care au fost deja procesate. Pe BitBay nu există posibilitatea de a-ți crea un cont de testare. Platforma de exchange de aici este extrem de informativă și ușor de folosit fără să pună piedici sau să ridice probleme în ceea ce privește structura site-ului în sine.

Dacă vrei doar să cumperi bitcoins de pe site, tot ce trebuie să faci este să apeși pe WALLETS din partea din stânga-sus a ecranului contului tău. Aici utilizatorii pot cumpăra diferite monede virtuale în funcție de disponibilitatea valutelor listate. Asta înseamnă că vei găsi aici atât bictoins, cât și restul monedelor virtuale menționate mai sus.

Taxele de pe BitBay

Taxele de pe BitBay pot varia în funcție de volumul lunar de tranzacționare. Taxa pentru cumpărător poate fi între 0,25% și 0,43%, iar cea pentru vânzător de 0,17% până la 0,30% pentru o tranzacție.

Site-ul acceptă bitcoins ca monedă de depunere. Mai mult, pe site poți depune și monede tradiționale, dolari americani, euro sau zloți noi polonezi. Poți depune prin Wire Transfer în cazul dolarilor sau euro. Pentru zloți, poți depune această valută prin Poczta Polska sau prin Zabka, dar și prin transfer. Nu există taxe pentru depozitele de criptomonede sau cele pentru monede tradiționale. Singura taxă pentru depozitarea de fonduri este cea prevăzută în cazul celorlalte opțiuni de depunere pentru depozitele făcute din Polonia, fiind de 2% din valoarea depozitului plus taxa cerută de Zabka.

Recenzia noastră despre tranzacționarea pe BitBay

Dintre avantajele clare ale platformei, e musai să menționăm că BitBay acceptă depuneri de numerar din valute tradiționale, cum sunt zloții, dolarii americani sau euro. Mai mult, poți face aceste depuneri sau poți retrage bani în una dintre cele trei monede direct pe cardul MasterCard BitBay, o opțiune inedită și extrem de facilă pentru cei care vor să tranzacționeze pe această piață în mod constant. Există o sumedenie de moduri de depunere a valutelor în contul BitBay, așa că ai de unde alege metoda cea mai bună pentru tine.

La capitolul minusuri, faptul că site-ul este nereglementat poate fi considerat un punct în deficitul său, însă majoritatea site-urilor de schimb valutar online sunt la fel, chiar și cele mai mari. De asemenea, site-ul impune anumite restricții, fapt ce duce la limitarea numărului de monede digitale disponibile la o anumită dată. Dacă cererea este mai mare decât oferta, cu siguranță că unii investitori de calibru vor căuta alte exchange-uri unde să își desfășoare activitatea.