Schimb valutar online cu bitcoins pe Bitcoin.de, ghidul complet de tranzacționare și recomandarea noastră

Întreaga piață de schimb valutar online cu criptomonede se rezumă la preferințele fiecăruia, până la urmă. Cu atât de multe opțiuni la îndemână, mai ales pentru utilizatorul nou intrat în această lume fascinantă, alegerea unui portal unde să înceapă să investească poate fi o încercare mai importantă și mai grea decât tranzacționarea în sine. Pentru cei care caută un portal ușor de folosit și intuitiv, care să aibă bazele în Europa și care este utilizat zilnic de sute de mii de utilizatori, Bitcoin.de poate fi varianta câștigătoare.

Despre Bitcoin.de

Așa cum reiese și din nume, Bitcoin.de este un exchange online de monede digitale cu bazele în Germania. În primul și primul rând, este important de notat că acest schimb valutar nu este unul tradițional cum sunt Bitstamp sau BitMEX, de exemplu. Acest exchange este mai degrabă un LocalBitcoins german, facilitând conectarea dintre cumpărători și vânzători, așa cum se întâmplă pe eBay, de exemplu.

Procesul de autentificare pe Bitcoin.de

Pe Bitcoin.de poți cumpăra sau vinde Bitcoin, Bitcoin Cash și Ethereum. Platforma, care este foarte ușor de folosit, lucrează în parteneriat cu Fidor Bank. Procesul de autentificare este extrem de simplu și intuitiv, însă va fi nevoie să verifici contul pe care îl folosești la tranzacționare înainte de a putea investi pe site.

Prețurile pe care le vei întâlni pe Bitcoin.de sunt date de cerere și ofertă, așa cum se întâmplă pe mai toate platformele de acest gen. Scopul principal al site-ului este să ofere un mediu securizat în care vânzătorii și cumpărătorii să poată tranzacționa cu bitcoins și restul criptomonedelor disponibile.

Cum tranzacționezi pe Bitcoin.de

După crearea unui cont, autentificare, verificare și realizarea primelor tranzacții, utilizatorilor le este atribuit un nivel de încredere. Acesta poate crește sau scădea în funcție de acțiunile utilizatorilor, dar un lucru este cert, și anume faptul că vei putea vedea în cine poți să te încrezi după nivelul de încredere pe care un anumit user îl are pe site. Acest nivel de încredere se calculează în funcție de tranzacțiile duse la bun sfârșit cu bine de utilizator, dar și în funcție de cele care nu au avut un final fericit. Nivelul poate crește sau scădea în funcție de aceste acțiuni.

Atât cumpărătorul, cât și vânzătorul trebuie să își lase calificative la final de tranzacție, acest sistem încurajând un comportament onest și corect din partea utilizatorilor. Nivelul de încredere al unui utilizator anume îi afectează acestuia în mod direct activitatea pe site. Dacă nivelul de încredere este mai mic, utilizatorul în cauză poate avea anumite restricții, cum ar fi limitarea sumei de bitcoins pe care acesta o poate cumpăra sau vinde într-o anumită perioadă de timp, dar și cât de multă valută poate acesta să retragă din contul său.

Valutele acceptate de Bitcoin.de

La domeniul valute suportate de site, pe Bitcoin.de vei putea veni de acasă doar cu euro. Când tranzacționezi, o poți face între perecile bitcoin-euro, bitcoin cash-euro sau bitcoin-ethereum. În momentul în care vrei să te apuci de investit, primul pas este să îți legi un cont bancar de contul tău de pe Bitcoin.de înainte. Chiar și dacă vrei să îți transferi bitcoins de pe un portofel extern și să tranzacționezi doar între bitcoins și ethereum, de exemplu, tot va trebui să ai un cont bancar atașat contului de utilizator pentru a putea tranzacționa.

Pentru a depune fonduri în contul tău de user, vei putea folosi serviciul SEPA de transfer bancar. Dacă ești client al băncii Fidor cu care Bitcoin.de au parteneriat, vei beneficia de pe urma unor avantaje importante. Vei putea investi, de exemplu, în timp real datorită funcției de tranzacționare expres.

Bitcoin.de și acoperirea portalului

Bitcoin.de este disponibil peste tot în Europa. Moneda tradițională acceptată pe site este euro. Poți depune acești bani în contul tău Bitcoin.de cu ajutorul unui transfer bancar SEPA. Site-ul în sine poate fi accesat în germană, engleză, franceză, spaniolă și italiană. Poți să traduci site-ul în toate limbile europene cu ajutorul Google Translate.

Taxele de pe Bitcoin.de

Dacă o tranzacție este procesată prin sistemul de tranzacționare expres, atunci utilizatorii vor plăti 0,8% din totalul valorii tranzacției. Dacă tranzacția este procesată prin sistemul SEPA de transfer bancar, atunci vei avea de plătit 1% din valoarea tranzacției ca și taxă. Aceste taxe sunt, așa cum observi, mai mari decât cele de la majoritatea celorlalte site-uri de schimb valutar cu monede virtuale. Totuși, acesta este un preț mic pe care îl plătești la schimbul siguranței pe care o ai atunci când tranzacționezi pe Bitcoin.de în liniște deplină.

Bitcoin.de percepe taxe și pe retragerile pe care le faci, care se bazează pe taxele impuse la momentul respecitv de rețelele de pe care retragi monede, bitcoin, bitcoin cash sau ethereum. Aceste taxe sunt modificate constant. Taxele au crescut de-a lungul timpului în timp ce bitcoin a strâns tot mai multă popularitate. Bitcoin.de nu păstrează aceste taxe, ci ele sunt trimise direct spre rețea. Poți plăti mai mult pentru o taxă de tranzacție pentru a facilita verificarea tranzacției mai rapid și a grăbi astfel finalizarea ei.

Este normal să nu îți convină să plătești taxe mai mari pe un site de exchange. Totuși, în cazul Bitcoin.de, credem că avantajele portalului înving categoric dezavantajele. Practic singurul dezavantaj este plata unor taxe ceva mai mari decât pe alte portaluri. La capitolul avantaje însă, ai o sumedenie de lucruri pe care nu le poți trece cu vederea. Faptul că site-ul pune în contact doi useri, un vânzător și un cumpărător, și doar mediază tranzacția fără a se implica direct în ea este un factor important în favoarea Bitcoin.de

De asemenea, să nu uităm de serviciul de relații cu clienții pe care îl ai la dispoziție non-stop și care te va ajuta indiferent de situație să îți rezolvi problemele. Schimburile valutare de criptomonede nu sunt cunoscute ca oferind servicii de relații cu utilizatorii prea bune. Nu același lucru se întâmplă pe Bitcoin.de, unde poți contacta oricând un reprezentant al site-ului prin intermediul unui formular online. Vei primi un răspuns în cel mai scurt timp posibil, de obicei în câteva minute.