Cum să tranzacționezi cu bitcoins pe Bitfinex, ghidul complet

Chiar dacă la începutul carierei tale de trader nu te gândești prea mult la viitor, este recomandat ca, atunci când îți alegi platforma de exchange, să te gândești și la următorii 5 ani și la cum ar putea evolua lucrurile pentru tine. Pe Bitfinex vei găsi toate uneltele de care ai nevoie pentru a tranzacționa cu criptomonede la cel mai înalt nivel, portalul fiind considerat cel mai mare și mai avansat schimb valutar cu monede digitale din lume. Ți-am pregătit un tur complet al site-ului, un ghid de utilizare și toate avantajele și dezavantajele acestuia.

Despre Bitfinex

Bitfinex este mereu în topurile exchange-urilor în materie de volumul de tranzacționare zilnic și este una dintre cele mai cunoscute platforme de trading cu criptomonede aflate astăzi în funcțiune. Exchange-ul se pretează mai mult pentru utilizatorii intermediari sau avansați, dar și pentru companii, oferind o selecție mare de monede digitale, perechi de tranzacționare și opțiuni de trading. Bitfinex are scopul de a fi o destinație premium pentru traderii serioși sau sezonieri de criptomonede de pe tot globul.

Bitfinex are sediul central în Hong Kong și a fost fondată în 2012 de către Raphael Nicolle. Exchange-ul este atât aflat în proprietatea, cât și administrat de iFinex, Inc. și a reușit să ajungă în topurile industriei în materie de volume de tranzacționare și activitatea utilizatorilor de pe platformă. Platforma este una dintre cele mai mari și mai populare din lume, pe site având loc tranzacții de aproape 2 miliarde de dolari pe zi, cu cea mai importantă pereche de tranzacționare fiind cea dintre bitcoin și dolarul american, în valoare de 600 de milioane de dolari pe zi ca un record absolut.

Caracteristicile principale ale Bitfinex

Funcționalitate

Bitfinex operează un site robust, curpinzător și personalizabil, cu o platformă modernă și perfect desenată pentru toată lumea, dar mai ales pentru utilizatorii mai avansați. Panoul de control principal conține o sumedenie de taburi care pot fi personalizate, afișând diagrame de trading. Ai la dispoziție și Trading View, dar și o aplicație de mobil pentru Android sau iOS.

Securitate

Având în vedere că Bitfinex are un trecut bogat în atacuri cibernetice, securitatea datelor tale personale și a monedelor tale este prioritară pentru acest portal. Majoritatea fondurilor sunt depuse în cold storage, doar 0,5% dintre monedele de pe site fiind de fapt accesibile în portofele convenționale. Site-ul utilizează și encripție pentru bazele de date și duplicare, pe lângă funcțiile de DDoS de protecție.

Relații cu clienții

Utilizatorii sunt pe primul loc și mereu în atenția staff-ului site-ului, echipa de suport tehnic fiind disponibilă non-stop prin email. Echipa are ca scop să răspundă la email-uri în maxim 12 ore, dar răspunsurile pot să dureze și mai mult de atât câteodată. În plus, există o bază cu informații care conține majoritatea informațiilor legate de problemele ce pot apărea la utilizatori.

Opțiuni de trading

Ai la dispoziție o sumedenie de opțiuni de tranzacționare, cum ar fi margin trading, Bitfinex permițându-le utilizatorilor să tranzacționeze cu un leverage de până la 3,3x prin folosirea facilității de margin funding în sistem peer-to-peer. Traderii au acces la tranzacții de tip cu limită, de piață sau stop orders.

Lichidități mari

Bitfinex stă în vârful topului site-urilor de trading cu perechea BTC/USD, care la acest moment constituie 6% din totalul tranzacțiilor care au loc în 24 de ore, sau în jur de 600 de milioane de dolari americani. Activitatea de trading combinat de pe site se învârte în jurul valorii de 2 miliarde de dolari pe zi.

Cum să îți faci cont pe Bitfinex

Înainte de a-ți face cont, ține minte că Bitfinex este un site unde majoritatea utilizatorilor sunt avansați în ale criptomonedelor. Astfel, va trebui să citești și să fii de acord cu termenii și condițiile de înregistrare. Pentru a putea activa pe site, va trebui să depui o sumă inițială de 10.000 de dolari, fără să poți tranzacționa până nu ai strâns această sumă în cont. Pentru a putea să fii verificat complet, utilizatorii noi trebuie să fie de acrod cu un proces de verificare care poate dura până la 8 săptămâni.

Crearea unui cont este extrem de simplă, în fapt. Tot ce ai de făcut este să urmezi pașii din formularul de înregistrare și să introduci acolo un username, o adresă de email și o parolă. Mai mult, va trebui să adaugi ora locală și să completezi un câmp antispam. Pentru a depune bani, apeși pe butonul DEPOSIT din dreapta-sus. Aici vei putea alege să depui între dolari și alte monede tradiționale, dar și dintr-o listă cu monede virtuale.

Cum să tranzacționezi pe Bitfinex

Odată ce contul tău a fost aprobat și ai adăugat bani cu succes, poți apăsa pe TRADING și să alegi perechea de tranzacționare dorită. Apoi vei alege cantitatea, prețul și tipul de comandă pe care vrei să o execuți. Odată ce toți pașii de înregistrare sunt bifați cu succes, să tranzacționezi efectiv pe site este foarte simplu.

Părerea noastră despre tranzacționarea pe Bitfinex

Fiind unul dintre cele mai vechi exchange-uri de bitcoins și alte monede digitale aflate încă pe internet, Bitfinex a avut de-a face cu o sumedenie de atacuri în ultimii ani, cel mai mare fiind cel din luna mai a anului 2015. Un hacker a furat atunci 1500 de bitcoins dintr-un portofel normal al exchange-ului. Chiar și atunci însă, fondurile pierdute de utilizatori au fost imediat rambursate acestora din partea companiei. Într-un alt atac, un hacker a reușit să fure aproape 120.000 de bitcoins, care valorau la acea dată peste 72 de milioane de dolari.

Pentru a evita astfel de situații pe viitor, Bitfinex și-a updatat sistemul de securitate, 99,5% dintre fondurile clienților fiind acum stocate în mediul offline, într-un sistem de cold storage care folosește o funcție de multisignature distribuită geografic în mai multe locații secrete. Clienții trebuie să se autentifice printr-un proces în doi pași, fapt ce sporește securitatea acestora. Conturile sunt mereu monitorizate și întărite prin folosirea unor unelte de verificare avansate care acoperă toată activitatea utilizatorilor.