Schimb valutar online BitMEX: cum să începi să tranzacționezi

De fiecare dată când te gândești la cum fac oamenii bani din bitcoins, răspunsul este unul simplu: aceștia tranzacționează moneda virtuală fie cu alte monede virtuale, fie prin vânzarea directă pentru bani tradiționali. În cazul din urmă, lucrurile au loc mai ușor, cu ajutorul unui serviciu de vânzare/cumpărare de bitcoins online. În cazul tranzacționărilor, se folosesc așa-numitele exchange-uri sau schimburi valutare online de criptomonede. Unul dintre aceste schimburi valutare este BitMEX, iar mai jos ai un ghid complet despre cum să începi să tranzacționezi cu bitcoins pe portal.

Ce este BitMEX

Având la bază compania HDR Global Trading Limited și apărând pe piață în 2014, BitMEX este o platformă de trading care operează din Hong Kong, fiind înregistrată în Seychelles. BitMEX, care înseamnă Bitcoin Mercantile Exchance, este una dintre cele mai mari platforme de schimb valutar cu bitcoins din câte există. Volumul de tranzacționare zilnic este de peste 35.000 de bitcoins, site-ul fiind accesat de peste 540.000 de ori în fiecare lună. În total, exchange-ul a înregistrat o valoare de 34 de miliarde de dolari de la început și până astăzi.

Față de alte schimburi valutare online, pe BitMEX nu poți să depozitezi decât bitcoins, care pot fi mai apoi utilizați pentru achiziția unei oferte bogate de monede digitale. BitMEX sunt specialiști în operații financiare sofisticate cum ar fi tranzacționarea în funcție de marja comercială. Cum se întâmplă în cazul multor exchange-uri cu bitcoins, BitMEX este deocamdată neregularizată în nicio parte a globului.

Cum să îți faci cont pe BitMEX

Primul pas pentru a avea un cont de tranzacționări pe acest site este să te înregistrezi. Ai nevoie doar de adresa ta de email, astfel că poți folosi și o adresă electronică anonimă pentru a-ți crea un cont. Totuși, adresa trebuie să fie funcțională pentru că vei primi un email de confirmare pentru a-ți activa și verifica noul cont.

Odată ce te-ai înregistrat, nu ai niciun fel de limită de tranzacționare, dar trebuie să ai cel puțin 18 ani pentru a putea să îți faci cont. Dacă ai reședința în Statele Unite, BitMEX nu îți va accepta contul, aceștia folosind verificări de IP pentru a stopa utilizatorii care nu sunt din SUA din a intra pe site.

Cum să tranzacționezi pe BitMEX

Portalul permite utilizatorilor să tranzacționeze monede virtuale pentru valută tradițională, cum ar fi dolarul american, yenul japonez sau yuanul chinezesc. De asemenea, pe BitMEX poți tranzacționa și cu monede virtuale cum sunt bitcoin, bitcoin cash, dash, ethereum, litecoin, monero, ripple, tzeos sau zcash.

Platforma de tranzacționare pe care BitMEX o pune la dispoziția utilizatorilor este una intuitivă și deci ușor de folosit pentru cei familizarizați cu piețele de schimb. Și dacă nu ești familiarizat, te poți instrui singur cu ajutorul tutorialelor de pe site. Nu, site-ul nu este neapărat pentru începători, iar interfața arată ușor obosită dacă ar fi să o comparăm cu cea de pe Binance sau Kucoin, de exemplu.

Odată ce te-ai autentificat pe platformă, apasă pe TRADE și vei avea imediat acces la toate instrumentele de tranzacționare pe care le oferă platforma. Vei putea accesa cartea de comenzi, cele mai recente tranzacții, dar și ordinea acestora în partea stângă a ecranului. Cartea de comenzi îți va fi arătată în trei coloane, valoarea nominală pentru monedă, cantitatea comenzii și valoarea totală în dolari americani a tuturor comenzilor, atât cele scurte, cât și cele lungi.

Widget-urile de pe platforma de tranzacționare pot fi modificate în funcție de preferințele tale, astfel că ai control absolut asupra panoului tău de comandă. De asemenea, platforma are o opțiune de TradingView care te va ajuta să vezi mai ușor diagramele care te interesează și deci să iei decizii bune mai ușor și mai rapid. Acest lucru este considerat a fi atuul principal al site-ului, fiind mai bine dezvoltat decât opțiunile pe care le-ai găsi la competitori.

Odată ce ai inițiat și dus la bun sfârșit o tranzacție, fie ea de vânzare sau de cumpărare, vei găsi toate comenzile în interfața intuitivă. Vei putea să vezi comenzile active, stopurile, comenzile terminate și întregul istoric al acestora. Poți închide orice comandă prin apăsarea butonului CANCEL în panoul de comenzi active sau de stopuri.

Platforma BitMEX este optimizată pentru telefoanele mobile, însă deocamdată doar posesorii de terminale cu Android pot să folosească o aplicație, deocamdată neoificală, pentru a-și accesa contul de pe mobil. Pe cât posibil, este recomandat să folosești aplicația de desktop pentru a-ți iniția sau duce la bun sfârșit tranzacțiile. Nu există o aplicație pentru iOS deocamdată.

Achiziții viitoare

Un contract de achiziție viitoare este o înțelegere de a cumpăra sau vinde un anumit tip și cantitate de monede în viitor la un preț predeterminat. Pe BitMEX, utilizatorii pot folosi acest avantaj pentru a câștiga până la de 100 de ori valoarea unui contract anume. De asemenea, vei putea încheia contracte în sistem de serie binară, care se bazează pe predicții și pot avea valori între 1 și 100. În esența lor, aceste contracte sunt o metodă mai cumplicată de a paria pe un anume eveniment. Singurul instrument de predicție disponibil este referitor la următorul block de 1 megabit de pe blockchainul bitcoin.

Recenzia noastră despre BitMEX

BitMEX are un program de taxe simplu și clar. BitMEX oferă până la 100% sprijin în cazul serviciilor de leverage oferite, suma fiind mereu alta în funcție de moneda aleasă. Să tranzacționezi la niveluri ridicate de leverage este complicat și dedicat doar celor cu multă experiență în domeniu. Taxele sunt următoarele la bitcoins (găsești întreg tabelul cu toate monedele digitale disponibile pe site): 1% marginea inițială, 0,5% mententanța, taxa de vânzare 0,75%, taxa de decizie 0,05% și leverage până la 100 de ori.

Un alt avantaj pe lângă aceste taxe mici de tranzacționare este cel legat de faptul că BitMEX nu te va taxa pentru depozitarea sau retragerea de fonduri. Ține minte că, atunci când retragi bitcoins, taxa minimală de rețea este cea bazată pe rata de încărcare de pe blockchain. Singurele taxe pe care le vei avea de plătit sunt cele ale băncilor sau a altor rețele de criptomonede unde vrei să îți transferi banii virtuali.

Din punct de vedere al siguranței, BitMEX este considerat a fi unul dintre cele mai sigure programe schimb valutar online din lume. Platforma utilizează sisteme care nu pot fi folosite decât de partenerii BitMEX. Site-ul folosește Amazon Web Services pentru a-și proteja serverele prin mesaje text și autentificarea în doi pași, dar și cu tokens hardware.