Schimb valutar online cu bitcoins BitPanda, ghidul complet al începătorului și recenzia completă a portalului

Dacă vrei să tranzacționezi cu bitcoins, BitPanda este unul dintre cele mai apreciate portaluri de pe întreg internetul pentru a face întocmai asta. Nu doar pentru serviciile all inclusive și pentru faptul că se află în Europa, ci și pentru că aici vei putea să faci totul într-un singur site, de la crearea unui cont, la depunerea de bani tradiționali, achiziționarea de bitcoins, tranzacționarea dintre bitcoins și alte monede și evident retragerea profitului. BitPanda este un portal de tipul “one-stop-shop” apreciat de utilizatorii din toată lumea.

Ce este BitPanda

Dacă locuiești în Europa, BitPanda, un serviciu de vânzare/cumpărare și exchange cu monede virtuale cu sediul la Viena, Austria s-ar putea să fie cel mai indicat pentru tine atunci când te decizi să începi să investești în criptomonede. Vei găsi pe BitPanda o gamă variată de metode de plată, un sistem de verificare cu carte de identitate facil și eliberare promptă a monezilor tale virtuale după confirmarea tranzacțiilor.

Verificarea contului pe BitPanda

Dacă vrei să îți deschizi un cont nou pe BitPanda, va trebui să treci prin mai mulți pași. Pentru a face asta, vei apăsa pe SIGN UP, buton localizat în partea dreaptă sus a site-ului. Trebuie să îți introduci adresa de email activă și cam atât la început. Odată ce ai activat contul, prin apăsarea linkului din emailul de confirmare, vei putea alege o parolă și gata, te poți loga pe site.

Există trei niveluri de verificare a contului pe BitPanda. Conturile neverificate sunt de tipul Starter, care pot fi folosite doar pentru a vinde bitcoins pe site și nimic mai mult, în limita a 1000 de euro pe zi și 7500 de euro pe lună. Dacă vrei să ai acces la toate serviciile site-ului, va trebui să îți verifici contul și să alegi unul dintre nivelurile Bronze, Silver sau Gold, fiecare având alte beneficii și avantaje.

Cum tranzacționezi pe BitPanda

Când ești gata să cumperi primii tăi bitcoins, pe care mai apoi să îi poți vinde pentru alte monede pe site, apasă pe butonul BUY sau CUMPĂRĂ de pe pagina principală a portalului. Vei putea alege să cumperi bitcoins, ethereum, dash sau litecoin. Ca metode de plată pentru criptomonedele tale, vei putea alege între Visa, Mastercard, NETELLER, Skrill, SOFORT-Transfer, SEPA, vouchere și multe altele.

Cea mai convenabilă și des întâlnită metodă de a cumpăra bitcoins este prin card bancar. Dacă nu ai un card, nu te îngrijora pentru că există nenumărate alte metode prin care poți achiziționa monedele virtuale. Bitcoins poți cumpăra în primă fază pentru euro, 25 de euro fiind suma minimă pe care o poți investi. Odată ce ai cumpărat bitcoins, îi poți schimba pentru alte monede de pe site, dar și vinde dacă vrei să faci un profit simplu și rapid.

Noile tale monede digitale îți sunt păstrate în propriul tău portofel BitPanda, ajungând acolo imediat ce plata ta este confirmată. Dacă ai plătit pentru bitcoins cu NETELLER, Giropay sau Soffort, vei găsi bitcoins în portofelul tău în câteva secunde. Dacă ai plătit cu card bancar, procesul durează de obicei puțin mai mult.

Cum să retragi fonduri de pe BitPanda

Să spunem că ai tranzacționat pe BitPanda pentru câteva luni. E momentul acum să faci prima ta retragere de fonduri, pe care o poți face atât cash, adică într-un cont bancar, cât și spre un portofel de monede virtuale. Toate retragerile de numerar sunt procesate în moneda euro. Poți retrage bani de pe BitPanda utilizând patru metode de retragere disponibile. Diferența majoră între acestea stă în timpul de procesare.

Astfel, de pe BitPanda poți retrage bani prin SEPA transfer bancar, care îți vor fi virați în aceeași zi, printr-un voucher pentru Amazon.de, proces care durează în jur de 30 de minute, precum și prin NETELLER sau Skrill, ambele operațiuni durând între 10 și 30 de minute. Taxele pe care le vei plăti pentru aceste operațiuni depind de metoda de plată aleasă, fiind incluse în prețul final al tranzacției.

Părerea noastră despre schimbul valutar cu bitcoins de pe BitPanda

În timp ce BitPanda este în special recunoscut pentru serviciile de portofel virtual și de cumpărare și vânzare de bitcoins, portalul începe să își câștige un renume și pentru serviciul de exchange pe care îl pune la dispoziția utilizatorilor. Faptul că site-ul este mereu updatat și ferit de atacuri cibernetice nu face decât să îi crească notorietatea și încrederea clienților în serviciile prestate de administratori.

Un atuu important mai ales pentru începători constă în interfața ușor de folosit, intuitivă de pe BitPanda. Fiecare acțiune, de la crearea unui cont până la adăugarea unei comenzi de bitcoins este ușor de realizat și asta doar datorită modului în care site-ul a fost gândit și desenat. Odată ce te loghezi în contul tău, vei vedea cât de natural și de ușor este să te miști și să navighezi pe site. Dacă apeși pe DASHBOARD, de exemplu, vei vedea imediat statusul tranzacțiilor tale, dar și care sunt limitele de cumpărare și vânzare în funcție de nivelul contului tău.

Un alt avantaj al BitPanda este modulul de securitate instalat, pe portal fiind utilizat un sistem de autentificare în doi factori care protejează utilizatorii. Faptul că BitPanda cere informații private despre utilizatori, cum sunt cărțile de identitate, de exemplu, la cei care au conturi de nivel Platinum sau Gold nu face altceva decât să sporească nivelul de încredere și siguranță în serviciile oferite, dar și în tipul de oameni care lucrează prin intermediul portalului.

Cumpără bitcoins cu BitPanda

Cumpărarea de bitcoins este de obicei un proces ușor și rapid, pentru că interesul celor care vând aceste monede este să le facă disponibile doritorilor. Cu ajutorul unui serviciu precum BitPanda, poți să îți achiziționezi monede virtuale de tipul bitcoin, printre altele, la prețuri corecte și într-un mod extrem de facil. Tot ce ai de făcut este să urmezi protocolul intuitiv și, în câteva minute, vei avea în portofelul virtual primii tăi bitcoins.

Ghidul achiziționării de bitcoins pe BitPanda

BitPanda se numea înainte Coinimal. Cu ajutorul portofelului virtual propriu și a facilităților de tranzacționare, utilizatorii pot cumpăra sau vinde monede digitale cu valută, cum sunt euro sau dolarul, pe care să le primească în câteva minute. Platforma este complet automatizată. Odată ce plata ta este confirmată, monedele îți sunt automat trimise din partea vânzătorilor. Iată care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a cumpăra bitcoins de pe BitPanda,

Pasul 1: Crează-ți un cont – Intră pe site-ul BitPanda și, în secțiunea de header, apasă pe “sign up”. Introdu adresa ta de email, completează câmpul de verificare captcha și apasă pe “Register”. Vei primi imediat un email pe adresa introdusă. Accesează link-ul din emailul BitPanda. Setează-ți o parolă de cel puțin 10 caractere, care să conțină cel puțin o majusculă și un număr pe lângă literele mici și acceptă Termenii și Condițiile. Apasă pe “Finish Registration”. Dacă ți se confirmă emailul, te poți autentifica pe site.

Pasul 2: Folosește portofelul BitPanda – Odată ce te autentifici, vei fi redirecționat spre portofelul de criptomonede personal. Introdu numărul de telefon mobil pentru a iniția verificarea. Vei primi un cod de 6 cifre pe care va trebui să îl introduci pe site. Pentru autentificare corectă, introdu numărul de telefon cu tot cu prefixul țării, +44 pentru România. Introdu codul primit pe telefon și restul informațiilor cerute și apasă pe “Submit”. Prin acest tip de verificare, vei putea face plăți cu SEPA, Redeem Voucher, Euro Wallet. Dacă vrei să plătești cu Visa/Mastercard, va trebui să continui recunoașterea contului cu verificarea de tip Gold, care îți va cere un buletin de identitate pentru a te putea autentifica.

Pasul 3: Inițiază achiziția de bitcoins – După ce contul îți este validat, revino la tab-ul portofelului de criptomonede. Alege ce monedă digitală vrei să cumperi și mai apoi apasă pe “create deposit address”. Îți va fi generată o adresă de depozit pentru moneda aleasă.

Pasul 4: Trimite plata – Alege valuta în care vrei să plătești pentru monedele tale și apasă pe butonul “Send”. Ți se va deschide o nouă fereastră. Adaugă adresa la care vrei să trimiți banii și suma, în criptomonede sau euro, de exemplu. Apasă “Send”.

Pasul 5: Cumpără criptomonede – În zona de header a site-ului, apasă pe “Buy”. Selectează moneda dorită, de exemplu bitcoin, dar și vânzătorul și suma pe care vrei să o cheltui, după care apasă pe “Next Step”. În funcție de providerul ales, vei avea anumite informații de completat la următorul pas. Completează-le și inițiază tranzacția. Banii virtuali ar trebui să îți apară în portofel în câteva minute.

De ce să alegi BitPanda

Bitpanda le oferă utilizatorilor noi cea mai ușoară să rapidă cale de acces spre lumea criptomonedelor, în timp ce investitorilor cu experiență le pune la dispoziție un control amănunțit asupra portofoliului pe care îl dețin. Securitatea este un domeniu important pe portal. Tehnologia folosită se bazează pe păstrarea de bitcoins în portofele offline, care sunt impenetrabile pentru hackeri.

Pe BitPanda poți cumpăra monede digitale în câteva minute, 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână. Acest lucru se datorează unui API performant, servere de top și un sistem de comenzi complet automatizat. Totodată, poți alege din multele metode de plată disponibile, cum sunt cardurile de credit, NETELLER, Skrill, SOFORT-Transfer, GIROPAY, Sepa, Amazon și multe altele.

Concluziile noastre despre cumpăratul de bitcoins pe BitPanda

BitPanda este fără doar și poate un serviciu diversificat și extrem de rapid. Ai practic banii virtuali în portofelul tău de criptomonede în cel mai scurt timp, iar cum site-ul este intuitiv, oricine poate să îl folosească indiferent dacă a mai cumpărat sau nu bitcoins înainte. Fiind cel mai mare serviciu de acest gen din Europa, e normal să ai mai multă încredere în el dacă ești european, însă clienții din întreaga lume stau ca exemplu de încredere în ceea ce privește site-ul.

Poate cel mai mare atuu al BitPanda și faptul care îl diferențiază de alte site-uri de profil îl reprezintă taxele mici pe care portalul le percepe celor care plătesc pentru monedele lor digitale cu cardurile de credit. Vei plăti doar 5% pentru tranzacția ta, astfel că prețul la bitcoin poate fi competitiv, fapt ce îți asigură o piață mai mare și deci mai multe opțiuni pentru cumpărare. De asemenea, dacă vrei o metodă alternativă de plată, ai de unde să alegi dintre zecile de asemenea metode.

Dezavantajul principal al BitPanda este tot legat de taxe, care sunt cuprinse direct în prețul bitcoin, așa că nu vei putea face diferența dintre plata simplă și plata cu taxa adăugată. Este important deci să cauți bine de unde îți cumperi bitcoins, adică de la ce vânzător decizi să o faci și să te asiguri că faci o afacere bună. Dacă nu, ai răbdare și poți prinde peste câteva zile un preț mult mai bun, de exemplu, putând câștiga mai mulți bitcoins pentru aceiași bani cheltuiți. În bitcoins, ca și în tranzacțiile valutare, totul se rezumă la planificare și la momentum.

Cum să vinzi bitcoins pe BitPanda

Vânzarea de bitcoins și alte criptomonede se dovedește a fi un domeniu tot mai interesant pentru o gamă variată de investitori care, odată ce văd beneficiile tranzacționării pe piețele de monede digitale, își mută chiar și toate afacerile acolo. La început însă, totul ține de pasiune și de curiozitate. Primul pas este să îți alegi corect portalul pe care vrei să îți începi aventura, iar BitPanda este unul dintre aceste site-uri care se potrivesc perfect începătorilor în achiziționarea și mai ales vânzarea de bitcoins.

Cum vinzi bitcoins pe BitPanda, pas cu pas

Dacă te-ai înregistrat deja pe site și ai făcut prima ta achiziție de bitcoins, de exemplu, atunci poți să vinzi monede virtuale pe portal. Tot ce ai de făcut este să urmezi câțiva pași simpli și intuitivi care te vor transforma într-un vânzător de criptomonede în câteva minute. În primul rând, apasă pe butonul SELL de pe pagina principală. De aici, alege moneda virtuală pe care vrei să o schimbi pe piață. De exemplu, alege bitcoins și, ca metodă de plată, alege Amazon Gift Card.

Mai departe, va trebui să introduci suma de bitcoins din monedele pe care le ai disponibile în portofel pe care vrei să o vinzi. Odată ce faci acest lucru, vei vedea exact prețul pe care îl vei primi pe bitcoins, în acest caz în formă de carduri de cadou Amazon. Evident că poți alege orice altă modalitate de plată, însă unele dintre acestea sunt mai avantajoase decât altele, așa că rămâne la latitudinea ta să vezi care ți se potrivește cel mai bine.

Ultimul pas pe care trebuie să îl faci după ce confirmi vânzarea este să trimiți monedele virtuale spre portofelul web al BitPanda și gata, ai terminat tranzacția. Vei primi în cel mai scurt timp banii pentru bitcoins cu metoda de plată aleasă, fără să trebuiască să aștepți după clienți sau să ai discuții interminabile cu aceștia. Totul se desfășoară aproape automat, odată ce completezi informațiile pe care site-ul ți le cere.

Costurile de utilizare ale serviciilor BitPanda

Ca și în cazul oricărui alt serviciu online de tip broker de bitcoins, și pe BitPanda va trebui să plătești câteva taxe, ce-i drept modice, pentru a te putea folosi de ele. Dacă achiziționezi bitcoins, va trebui să plătești 1,49% din costul total al tranzacției câtre portal, iar dacă îl vinzi, vei plăti 1,29% din tranzacție. Taxele de tranzacționare sunt incluse automat în prețul afișat de platformă pentru bitcoins. S-ar putea, în funcție de metoda de plată aleasă, să trebuiască să plătești o taxă de depunere de fonduri, adică de bani tradiționali, atunci când îți transferi banii din contul bancar în cel al BitPanda.

Recenzia noastră despre vânzarea de bitcoins pe BitPanda

Fiecare serviciu online de tranzacționare cu bitcoins are avantaje și dezavantaje. În cazul BitPanda, e bine de știut că modul de funcționare al serviciilor site-ului este fără cusur. Chiar dacă a trecut printr-o perioadă de rebranding, BitPanda este același serviciu de încredere din toate punctele de vedere, având taxe mici și o interfață la îndemâna tuturor, începători sau profesioniști în ale tranzacționării cu bitcoins.

Cel mai mare avantaj al BitPanda este automatizarea completă a platformei. Totul se întâmplă de la sine. Dacă algoritmul funcționează, șansele ca ceva să meargă prost sunt inexistente. Acest mod de lucru automat îți asigură timpi de tranzacționare uluitori, care atrag pe platformă investitori de succes în criptomonede, dar și începători aflați la prima lor tranzacție. De asemenea, un alt atuu al site-ului constă în numărul mare de metode de plată disponibile, fiecare cu avantajele lor. Indiferent de cum vrei să plătești pentru bitcoins pe care îi cumperi sau cum vrei să ți se plătească monedele digitale, cu siguranță că vei găsi metoda dorită aici.

La capitolul dezavantaje, unii consideră faptul că taxele nu sunt explicate public drept un minus al platformei, deși acestea sunt afișate și general valabile pe site. Un mare minus îl reprezintă accesul la piață dedicat doar europenilor. În timp ce platforma se extinde, aceasta rămâne restricționată doar celor din Europa. Dacă nu ești de pe continentul european, nu vei putea tranzacționa încă pe BitPanda, motiv pentru care vei fi nevoit să te îndrepți spre alte site-uri.