Tranzacționarea cu bitcoins pe BL3P, recenzie și ghid complet pentru începători

Indiferent de portalul pe care te decizi să investești în monedele virtuale, un lucru este cert: vei trece prin multe eșecuri înainte să te poți numi cu adevărat un investitor de critpomonede. Însă tocmai acest lucru este și cel mai frumos de fiecare dată când începi o nouă investiție financiară. Dacă ești din Europa și cauți un exchange de monede digitale simplu de folosit, orientat mai ales pentru investitorii care vor să facă o carieră în domeniu, atunci BL3P este mai mult decât sigur răspunsul pentru tine.

Despre BL3P

BL3P este un serviciu online de exchange valutar digital care are în prim-plan investitorul. Compania este deținută de Bitonic. Modelul de a avea două branduri separate, unul pentru transferurile de valută tradiională și altul pentru monede virtuale este bine pus la punct, dar nu unic. Și companii precum OKCoin sau OKEX folosesc același model de business. Bitonic, compania din spatele BL3P, operează în Olanda și este una dintre cele mai bine văzute companii dedicate criptomonedelor din această țară. De-a lungul timpului și-au creat un renume solid, colaborând și cu nume mari din industria bancară sau din mediul academic.

Cum tranzacționezi pe BL3P

Înainte de toate, precizăm că după ce am trecut în revistă toate condițiile de tranzacționare, putem afirma că acest serviciu este special gândit și conceput pentru europeni. Acest lucru nu este deloc o greșeală, însă nu toată lumea are acces la el, fapt ce limitează într-o oarecare măsură lichiditățile disponibile pe piața internă a site-ului. Până acum, BL3P nu a avut parte de niciun fel de atac cibernetic masiv. Acest lucru nu înseamnă că securitatea este garantată pe site, dar un istoric curat din acest punct de vedere este mereu un atuu.

Doar o singură pereche de tranzacționare este admisă deocamdată pe BL3P, bitcoin și euro. Astfel, pentru unii ar putea părea că întreg portalul este ușor neinteresant, mai ales pentru cei care vor să treacă de partea tranzacționării și cu ajutorul altor monede. Dacă vrei să faci asta, nu este neapărat musai să îți faci cont pe un alt site, ci pur și simplu poți să faci un transfer către Bttrex sau un exchange similar, după bunul plac, rezolvând astfel problema.

Pe BL3P nu poți face trading cu leverage. Acest lucru nu ar trebui să fie un impediment, având în vedere natura volatilă a criptomonedelor, chiar dacă unele exchange-uri cum este Bitfinex oferă cel puțin un nivel de bază de leverage trading. Dacă vrei să cumperi bitcoins pentru a face o plată sau pentru a deține moneda virtuală pentru o bună bucată de timp, nu o poți face altfel decât printr-un exchange de acest tip. Dacă vrei să tranzacționezi cu aceste monede virtuale, atunci te poți adresa la brokeri care să facă acest lucru pentru tine.

Taxele de pe BL3P

Pe portalul BL3P, taxa general admisă este de 0,25%+0,01 euro pentru fiecare tranzacție. Această taxă este în limitele normalului și foarte similară cu cele de la alte exchange-uri de acest fel. Ultima parte a taxei, acei 0,01 euro, se cer pentru a descuraja algoritmii de tranzacționare, care pot plasa comenzi non-stop în încercarea de a câștiga profit. Investitorii care fac trading manual, adică așa cum este normal, spun că acest mod de taxare a programelor de calculator face din întreaga experiență de investiție una mai plăcută.

Cu toate acestea, unii investitorii de calibru care tranzacționează constant și sume mari ar putea găsi această taxă în plus ca fiind neplăcută. Dacă o parte a comenzii tale este marcată pentru o parte a volumului total al acesteia, vei mai avea de plătit o taxă de 0,01 euro. Apoi, dacă vrei să închizi sau să muți comanda și aceasta își găsește client, vei avea de plătit încă un eurocent. Această sumă nu este una aparent mare, dar va fi resimțită mai ales de traderii cu activitate intensă și zilnică.

Platforma de trading BL3P

Cei de la BL3P au construit o plaformă neconformistă, ușor ciudată chiar. Diagramele disponibile pentru cei care vor să își facă temele înainte de a cheltui banii sunt foarte elementare. Aceste diagrame se află deasupra site-ului, astfel că unii investitori aflați la început de drum s-ar putea să nici nu știe unde să apese pentru a le accesa în totalitate.

Acest mod de prezentare nu este prea atrăgător pentru unii investitori. Mulți dintre acești investitori, dintre care o să faci și tu parte la un moment dat, sunt obișnuiți cu diagrame și tabele de genul celor forex. Chiar și investitorii începători se plâng că schițele sunt greu de urmărit și nu le sunt multora pe plac, motiv pentru care aceștia schimbă de multe ori platforma pe care lucrează. Chiar și așa, cartea de comenzi arată normal, chiar decent.

Recenzia noastră despre tranzacționarea cu bitcoins pe BL3P

Cum am spus și mai sus, BL3P nu este un site pentru oricine. Are avantaje și dezavantaje, așa cum au toate site-urile de schimb valutar digital din lume. Aceste avantaje și dezavantaje sunt prezentate clar mai sus și au scopul de a te îndruma în a alege sau nu să tranzacționezi pe platformă. Cel mai bine este să încerci chiar tu platforma, după ce ai citit această recenzie, și să îți faci o idee despre beneficiile și neajunsurile ei.

BL3P acceptă metode de plată ca iDEAL, transfer bancar SEPA și transferuri de pe blockchainul Bitcoin. Acest sistem este unul axat pe Europa, fapt total normal, însă care poate limita unii clienții din afara bătrânului continent.

În loc de concluzie, să analizăm factorul principal al acestui portal. Mai exact, BL3P este un serviciu avansat și, chiar dacă nu este printre cele mai bune produse de la Bitonic, este un exchange simplu și decent, care poate fi de folos mai ales celor aflați la început de drum. Faptul că doar un singur instrument de tranzacționare este disponibil, bitcoin vs. euro, este limitarea absolută a acestui site. La fel putem spune și despre metodele de plată, care arată și mai bine axarea pe o piață aproape exclusiv europeană dorită de programatorii BL3P.