Changelly, ghidul complet de tranzacționare și recenzie

Începătorii în cumpărarea de bitcoins se vor întreba mereu care ar fi cel mai bun, simplu și convenabil din punct de vedere financiar serivicu online la care să apeleze. Un portal care se ocupă cu vânzarea și cumpărarea de bitcoins, dar și de alte criptomonede este Changelly. Site-ul se bucură de tot mai multă notorietate pe piețele de monede virtuale, iar cei care îl folosesc îl laudă și spun că nu au avut niciodată probleme cu acesta. Dacă te gândești să cumperi bitcoins pentru prima dată, iată cum o poți face pe Changelly.

Avantajele Changelly

Iată care sunt principalele avantaje când cumperi bitcoins sau oricare altă monedă virtuală de pe Changelly.

Înregistrează-te pe portal gratis

Înregistrarea pe site este 100% gratuită pentru toți utilizatorii. Așa cum este normal pe site-urile de criptomonede, nu va trebui să oferi prea multe informații atunci când te înregistrezi pe Changelly. Poți chiar să te autentifici cu ajutoului unui cont de Facebook. Procesul de autentificare durează un minut. Dacă nu vrei să ai parte de un proces anevoios de înregistrare, Changelly e locul ideal pentru a începe să cumperi bitcoins.

Rata de schimb e de 0,5% dintr-un schimb

Înainte de a comanda primii tăi bitcoins, află că principala diferență dintre Changelly și alte portaluri care vând bitcoins este rata de schimb de doar 0,5% din tranzacția pe care o inițiezi. Această sumă este una fixă și nu este afectată deloc de suma pe care o vei cheltui pe monedele tale virtuale. Indiferent dacă vei cumpăra bitcoins de un dolar sau un milion de dolari, vei plăti același procent. Pe majoritatea platformelor, acest procent variază și crește odată cu suma pe care o cheltui cumpărând criptomonede.

Aceleași servicii pentru toată lumea

Changelly își tratează toți utilizatorii la fel. Nu contează că ești un începător sau un investitor cu experiență, pentru că aceleași politici se vor aplica în cazul tuturor. Unele site-uri care vând bitcoins au politici diferite de funcționare pentru cumpărătorii mici de valută digitală, limitându-le astfel posibilitățile de a-și mări investiția încă de la începutul acesteia.

Comison zero la retrageri

E deja un lucru normal pentru portalurile de critpomonede să taxeze un comision pentru atunci când îți retragi banii din conturile lor în contul tău. Acest comision depinde de obicei de suma pe care vrei să o tranzacționezi sau să o retragi. La Changelly, acest comision pur și simplu nu există. Astfel, poți cumpăra câte monede virtuale vrei fără să te sperie gândul că vei avea de plătit comisioane mari și neplăcute.

Changelly e rapid

Procesul de achiziție a monedelor virtuale pe Changelly nu durează mai mult de câteva secunde. Pe alte portaluri, vei avea de aștepta până la 3 zile pentru a primi o confirmare că vei primi monedele tale. La Changelly, procesul care la alții durează zile întregi, de verificări și reverificări, este realizat în câteva secunde.

Rate de schimb în timp real

Changelly îți permite să cumperi bitcoins la prețul real pe care criptomoneda îl are în acel moment. Din acest motiv, vei putea să economisești bani mulți prin simpla cumpărare a monedei atunci când are cel mai mic preț din acea zi.

Cum să cumperi bitcoins pe Changelly?

Procesul de cumpărare de bitcoins pe Changelly este ușor și intuitiv, astfel că orice persoană îl va putea duce la bun sfârșit fără probleme. La început, vei fi verificat printr-un SMS sau rugat să trimiți o carte de identitate pentru ca site-ul să se asigure că ești o ființă umană. Acest pas de verificare va facilita cumpărarea de bitcoins rapidă și ușoară.

După ce îți creezi contul tău pe Changelly, vei selecta moneda pe care vrei să o cumperi de aici. Poți plăti în mai multe moduri, cum ar fi cardurile de credit sau de debit, care sunt printre cele mai populare modalități de plată de pe site. Pentru a putea primi monedele comandate, va trebui să ai un portofel de criptomonede.

De obicei, primirea monedelor virtuale de la Changelly la tine în portofel nu durează mai mult de câteva secunde. În cazul unor valute, din cauza verificărilor pe care trebuie să le facă portalul, s-ar putea să dureze până la 15 minute, dar nu mai mult decât atât. Dacă vrei să cumperi monede digitale pentru a tranzacționa rapid și nu îți permiți să aștepți decât câteva minute, atunci Changelly e locul ideal unde să faci asta.

Recenzia noastră despre cumărarea de bitcoins cu Changelly

Deși pe noi ne interesează bitcoins, faptul că pe Changelly poți cumpăra sau poți tranzacționa cu peste 100 de monede digitale este nimic altceva decât un mare plus. Ai la dispoziție 100 de moduri de a-ți spori veniturile, asta dacă te decizi într-o zi să începi să tranzacționezi serios cu aceste criptomonede. Din punct de vedere al timpilor de așteptare, pe Changelly tranzacțiile au loc aproape instant, dacă ai trecut cu bine de toate filtrele de verificare pe care le impun cei care administrează site-ul. Odată ce ești verificat, poți cumpăra bitcoins cât ai zice… bitcoins!

Totuși, dacă vrei să cumperi monede și nimic mai mult, o poți face doar cu adresa ta de email, asta constând unul dintre avantajele principale ale Changelly. Nu trebuie să te înregistrezi, nu trebuie să faci dovada identității cu un pașaport sau buletin, nu ai nicio bătaie de cap pentru că autentificarea se face doar după ce te decizi să cumperi și să vinzi sau să tranzacționezi cu monede digitale în cadrul platformei.

Chiar dacă modul în care poți tranzacționa cu bitcoins și alte monede digitale este unul intuitiv, iar tranzacțiile se finalizează între 5 și maxim 15 minute, noutatea platformei vine ca un dezavantaj pentru aceasta. Este totuși important de ținut minte că Changelly nu a întâmpinat până acum nicio problemă legată de securitate, așa că este un mediu sigur de tranzacționare. Chiar și așa însă, ratele de conversie la unele monede, câteodată și la bitcoins, sunt mai mari decât media pieței, așa că ai grijă să îți potrivești perfect timpul și vânzătorul de la care decizi să îți cumperi bitcoins.

Cum vinzi bitcoins pe schimbul valutar online Changelly, ghidul pas cu pas

Dacă ești la prima ta tranzacție cu bitcoins, este normal să nu ai idee unde și cum să mergi mai departe. Tentația este de a continua să tranzacționa cu bitcoins, nu de a te opri la cumpărare și deținere de bitcoins sau la cheltuirea monedei virtuale care a uimit lumea. Dacă vrei să vinzi bitcoins, ai la dispoziție sute de servicii virtuale care te pot ajuta să faci întocmai asta. Changelly este unul dintre serviciile care te lasă să vinzi bitcoins online, însă nu pentru bani tradiționali, ci pentru alte critpomonede. Astfel, vei putea începe cu adevărat o afacere online cu bitcoins.

Ce este Changelly

Changelly se află în grupul celor mai populare schimburi valutare între criptomonede din lume. Din 2015 încoace, Changelly a reușit să adune sub același acoperiș peste 1,5 milioane de utilizatori din întreaga lume. În acet moment, schimbul de valută digitală procesează peste 15.000 de tranzacții în fiecare zi, având un volum de tranzacționare de aproximativ 60.000 de bitcoins pe lună.

Cu peste 90 de monede virtuale pe care să le dai la schimb sau să le cumperi, Changelly este un portal dedicat clienților sau investitorilor dedicați, dar poate fi și punctul de plecare pentru începători datorită site-ului ușor de folosit. Changelly oferă tranzacții rapide, securitate sporită la toate conturile de utilizator, rate de schimb de top și, așa cum spuneam mai devreme, o interfață intuitivă la îndemâna tuturor celor care se înscriu pe site.

Cum funcționează Changelly

Înainte de a vedea cum poți să îți vinzi monedele virtuale pe portal, trebuie să înțelegi cum funcționează acest site, mai ales că are un mod de funcționare aparte. O tranzacție pe Changelly începe cu un portofel de criptomonede și moneda virtuală pe care o alegi. Bazându-se pe moneda aleasă și pe suma preferată, Changelly alege cea mai bună monedă de schimb și cea mai bună rată dintre toate schimburile de monede virtuale disponibile.

Portalul convertește banii în moneda virtuală aleasă la rata de schimb cea mai avantajoasă, pentru care te va taxa cu doar 0,5% din întreaga tranzacție. La final, Changelly îți trimite moneda virtuală nou achiziționată în portofelul tău de schimb. Changelly se folosește de un program integrat în cele mai mari platforme de tranzacționare din lume, cum sunt Bittrex sau Poloniex. În câteva secunde, programul vine cu cele mai bune oferte pentru tine.

Cum vinzi bitcoins pe Changelly

Cum am spus și mai sus, nu poți să îți vinzi bitcoins în mod direct pe Changelly, așa cum poți face pe alte site-uri de profil. Poți doar să îți vinzi bitcoins pentru alte monede virtuale, pe care la rândul lor să le tranzacționezi cu alte monede și să obții astfel un profit, asta dacă îți faci treaba de investitor ca la carte. Așadar, pentru a schimba monedele în bitcoins sau a vinde bitcoins pentru alte critpomonede, prima dată trebuie să le achiziționezi.

Pentru a cumpăra bitcoins pe Changelly cu bani tradiționali, putând astfel să vinzi bitcoins mai departe în alte monede și deci tranzacționa pe platformă, trebuie să urmezi câțiva pași simpli. Procesul de achiziție a criptomonedelor cu bani din contul bancar e ușor și rapid. Tot ce trebuie să faci este să te asiguri că banca ta acceptă modului 3D-Secure, care se verifică instant cu ajutorul unui telefon mobil. Cardul poate fi din orice țară și poate folosi orice valută, însă trebuie să aibă 3D-Secure și să fie abilitat să facă transpunerea în dolari sau euro.

De pe pagina de start Changelly, alege în partea stângă fie dolari (USD) fie euro (EUR). În stânga, alege moneda virtuală dorită, în cazul acesta bitcoins, după care confirmă rata de schimb și suma aleasă. Mai departe, introdu adresa portofelului unde vrei să îți fie virați banii digitali. Asigură-te că toate detaliile introduse sunt corecte, inclusiv suma estimată că o vei primi și rata de schimb.

Dacă ești la prima tranzacție cu un card bancar, s-ar putea să ai setată o limită de cumpărături sau câteva reguli în plus când tranzacționezi. După ce citești aceste reguli, apasă pe CONTIUNE. Vei fi rugat să introduci datele cardului tău. Introdu și numărul de telefon atașat cardului, moment în care vei primi și un telefon. Ascultă codul digital și introdu-l acolo unde ți se cere. Mai apoi, mergi în aplicația ta de internet banking și găsește codul din trei cifre de pe nota tranzacției. După ce trimiți acest cod, procesarea tranzacției nu ar trebui să dureze mai mult de 30 de minute, de obicei mult mai puțin decât atât.

Recenzia noastră despre vânzarea de bitcoins pe Changelly

Chiar dacă Changelly nu te lasă să vinzi, ci doar să cumperi monede virtuale cu bani tradiționali, pe site poți începe să înveți ce înseamnă cu adevărat tranzacționarea cu monede digitale. Îți poți cumpăra sau vinde bitcoins pentru ale valute virtuale, în acest mod putând să deprinzi primele cunoștințe despre această lume fascinantă a schimbului de valută digitală. Cu multă pregătire și puțin noroc, poți să îți asiguri un venit lunar constant făcând doar asta.

Printre avantajele folosirii Changelly se numără taxele mici și oportunitățile excelente de tranzacționare cu un număr uriaș de criptomonede. Să găsești peste 90 de monede digitale într-o singură rețea e lucru rar, așa că profită din plin și începe să tranzacționezi pentru a te perfecționa cât mai repede. Vezi în timp real informații despre fiecare monedă în parte, cum merge pe piață, dacă e profitabilă sau nu.