Cumpărarea și vânzarea de bitcoins pe Coinbase, ghidul complet

Pe scurt, Coinbase se recomandă că sunt cea mai ușoară si mai credibilă sursă unde să cumperi, vinzi și administrezi criptomonedele tale. Coinbase îți permite să îți administrezi portofoliul de monede virtuale ușor, să cumperi și să vinzi monede cu doar câteva click-uri. Există nenumărate servicii online cu ajutorul cărora poți cumpăra bitcoins.

Vizitați Coinbase.com →

Ce este Coinbase?

Pe scurt, Coinbase se recomandă că sunt cea mai ușoară si mai credibilă sursă unde să cumperi, vinzi și administrezi criptomonedele tale. Coinbase îți permite să îți administrezi portofoliul de monede virtuale ușor, să cumperi și să vinzi monede cu doar câteva click-uri. Cu opțiunea “reccuring buys”, poți programa vânzări sau cumpărări zilnice de monede pentru a face un profit online.

Vizitați Coinbase.com → Cumpara cu Coinbase Vinde cu Coinbase
Pe lângă un portofel de bitcoins web și unul mobil, Coinbase oferă un seif virtual în care îți poți ține fondurile departe de mâinile hackerilor și criminalilor cibernetici. De asemenea, aplicațiile pentru iOS și Android te vor ajuta să fii mereu la un deget distanță de criptomonedele tale, oriunde ai fi în lume, dacă ai o conexiune la internet funcțională.

Cum te înregistrezi pe Coinbase

Primul pas pentru a-ți cumpăra primii tăi bitcoins pe Coinbase este să îți faci un cont. Vei avea în acest mod un loc sigur în care să îți depozitezi bitcoins, dar și acces la metode simple de plată pentru a-ți transforma moneda locală în criptomonede sau invers.

Pasul al doilea constă în conectarea contului tău bancar la Coinbase. După ce te autentifici, îți conectezi contul bancar și poți să începi. Va trebui bineînțeles să treci prin câteva etape de verificare a conturilor înainte de a te putea folosi de serviciile site-ului, însă toate sunt menite să se asigure că tranzacțiile tale viitoare au loc în cel mai sigur mod posibil. După ce verificarea este completă, poți începe să cumperi bitcoin.

În pasul al treilea, nu mai îți rămâne decât să cumperi bitcoins. După ce inițiezi prima ta achiziție, Coinbase va valida și livra criptomonedele. La fel se întâmplă și în cazul vânzărilor de bitcoins. Prețul unui bitcoin se schimbă de la o zi la alta, așa că platforma îți va arăta exact prețul bitcoin înainte să-ți începi cumpărăturile.

Cum îți cumperi primii tăi bitcoins pe Coinbase

Odată ce ai terminat de realizat contul tău pe portal, nu îți mai rămâne altceva de făcut decât să cumperi criptomonede. În primul rând va trebui să ai un card de credit și un cont bancar aferent aprobate de platformă. Asta se întâmplă de obicei după ce ai trimis site-ului un document de identitate prin care ți se validează identitatea.

Pentru a cumpăra monede virtuale, intră pe pagina dedicată Vânzării/Cumpărării de bitcoins și alege suma pe care vrei să o cheltui. Din meniu, alege unul dintre cardurile pe care aplicația ți le-a validat deja, de pe card urmând să îți fie retrași banii pe care îi vei plăti pe bitcoins. Când apeși pe COMPLETE BUY, vei cumpăra efectiv monedele virtuale, care vor apărea în portofelul tău virtual în doar câteva minute.

Cumpără bitcoins de pe mobil

Cu ajutorul Coinbase poți cumpăra criptomonede și de pe telefonul mobil. După ce ai instalat aplicația pentru iOS sau Android, loghează-te cu datele tale și apasă pe BUY sau CUMPĂRĂ din meniul principal. Din nou, introdu suma pe care ai vrea să o cheltui pe bitcoins și selectează sursa din care vrei ca platforma să îți retragă banii pentru plata acestora. Confirmă tranzacția și vei avea acces la noii tăi bitcoins în doar câteva minute.

Avantajele cumpărării de bitcoins pe Coinbase
Fiecare serviciu online de tranzacționare cu bitcoins are avantajele lui. În cazul Coinbase, unul dintre avantajele principale este reputația. Începătorii în ale bitcoins-ului cumpără cu încredere criptomonede de aici, datorită notorietății pe care platforma și-a câștigat-o de-a lungul anilor. Fiind extrem de populară, platforma nu duce niciodată lipsă de cumpărători sau vânzători.

Poți de asemenea să cumperi până la 1000 de dolari în bitcoins pe săptămână în mod automat, asta dacă vrei să investești în criptomonedă. Utilizatorii Coinbase pot totodată să își trimită criptomonede între ei extrem de ușor, dar și să depoziteze banii obținuți din tranzacționarea de bictoins în alte monede direct în conturile bancare pe care le dețin. Un alt avantaj al Coinbase este serviciul de portofel pe care îl oferă, de asemenea foarte apreciat.

Părerea noastră despre cumpăratul de bitcoins pe Coinbase

Nu o să vină nimeni acum să pună la îndoială renumele pe care Coinbase și l-au creat de-a lungul anilor. Portalul este într-adevăr unul dintre cele mai cunoscute și folosite din întreaga lume. Modul în care poți cumpăra bitcoins este simplu, rapid și totul se desfășoară în deplină siguranță. Există însă și dezavantaje care survin în momentul în care te decizi să îți faci cumpărăturile de criptomonede pe Coinbase.

Să începem cu avantajele, pentru că e bine să punem mereu binele în față. Coinbase este cel mai mare broker de bitcoins din lume. Acest fapt înseamnă că pe portal vei găsi mereu lichidități din belșug, deci nu vei avea probleme dacă vrei să cumperi bitcoins în cantități importante. Un alt avantaj este ușurința cu care noii utilizatori pot cumpăra bitcoins. Taxele pe care le cere Coinbase sunt printre cele mai mici de pe piață, la plata cu cardul de credit cerându-se o taxă de 3,75% din totalul tranzacției efectuate.

La capitolul dezavantaje, Coinbase nu îți permite să cumperi bitcoins de mai mult de 50.000 de dolari odată. Mai mult, unul dintre dezavantajele cele mai importante de care fug mai ales cei îngrijorați de intimitatea tranzacțiilor lor este faptul că la Coinbase utilizatorii trebuie să dea cu subsemnatul, ca să spunem așa, adică să se înregistreze cu un buletin de identitate și cu toate datele pe care le cere site-ul. Dacă faci cumpărături cu cardul de credit, de exemplu, trebuie să te înregistrezi cu o fotografie cu pașaportul sau permisul de conducere.

Vinde Bitcoins cu Coinbase

Coinbase este printre cele mai renumite, dacă nu cea mai cunoscută rețea de vânzare și cumpărare de bitcoins de pe piață. Activând de ani buni și reușind să își facă un renume, Coinbase oferă cele mai bune prețuri la bitcoins și, deși nu este un serviciu direct pentru vânzători, îți poți vinde monedele digitale spre Coinbase la prețuri corecte și extrem de rapid. Vinzi, primeștii banii în cont și nu te mai interesează de când și cum sunt vânduți banii tăi digitali mai departe.

Alte detalii despre Coinbase

Așa cum spuneam și în introducere, Coinbase este printre cele mai reputabile servicii de vânzare și cumpărare de monede virtuale de pe glob. Pe Coinbase îți poți cumpăra criptomonede doar cu adresa de email, procesul fiind unul rapid și intuitiv. Compania fondată în 2012 este o platformă pe care comercianții și consumatorii își pot da întâlnire și vinde sau cumpăra bitcoins, ethereum, litecoin și alte monede digitale.

Compania are baza în California. Bitcoin este cea mai frecvent utilizată monedă alternativă și are un top de capital de 100 de miliarde de dolari. Rețeaua bitcoin este formată din mii de calculatoare, puse în funcțiune pentru a face întreg procesul mai facil de oameni din întreaga lume.

Cum vinzi bitcoins pe Coinbase

Diferit față de alte portaluri de pe internet, pe Coinbase nu poți vinde în mod direct bitcoins la un alt cumpărător. Din fericire însă, acest lucru înseamnă că îți poți vinde monedele digitale direct la companie, care mai apoi va putea să le pună în vânzare și să le valorifice spre alți clienți. Acest lucru vine cu avantaje și dezavantaje, despre care vom vorbi mai încolo, acum urmând să ne axăm pe procesul în sine de vânzare a criptomonedelor tale.

Pentru a-ți vinde bitcoins pe care îi ai în portofelul tău virtual, trebuie mai întâi să verifici dacă poți face asta pe Coinbase, adică dacă țara ta, dar și metoda de plată pe care o vei alege, sunt disponibile în zona în care stai. Tot ce ai de făcut este să urmezi câțiva pași și, în cel mai scurt timp, vei primi bani în moneda aleasă, USD, EUR sau altele, pentru criptomonedele tale.

Pasul 1: În primul rând trebuie să ai cont pe Coinbase pentru a putea vinde monede virtuale. După ce ți-ai setat contul, poți începe să tranzacționezi pe platformă.

Pasul 2: După ce ți-ai setat contul, trebuie să îți trimiți bitcoins pe care îi ai la adresa bitcoin nouă de pe site. Pentru a face asta, apasă pe BITCOINS din meniul principal și mai apoi pe butonul RECEIVE. Vei vedea adresa bitcoin la care trebuie să îți trimiți monedele virtuale pe care vrei să le vinzi.
Pasul 3: Cu bitcoins transferați în contul Coinbase, poți apăsa pe BUY/SELL de sub header-ul paginii de administrare;
Pasul 4: Apasă pe butonul SELL sau VINDE;

Pasul 5: Dacă ți-ai trimis deja bitcoins la portofelul de pe Coinbase deja, îți vei putea urmări balanța actuală. Totodată, vei putea să vezi care este limita de retragere, de obicei foarte mare dacă ai un cont verificat;

Pasul 6: Înainte de a putea cere o retragere de fonduri, va trebui să îți schimbi bitcoins în moneda tradițională preferată. Introdu suma de bitcoins pe care vrei să o vinzi și vei vedea instant câți bani vei primi pentru monedele tale virtuale.

Pasul 7: Apasă pe SELL BITCOIN INSTANTLY și vei primi instant fondurile în moneda tradițională în contul tău dedicat;

Pasul 8: În sfârșit, pentru a-ți retrage banii din contul Coinbase în cel bancar, intră în portofelul virtual și cere o retragere de fonduri. Vei primi banii în 1-2 zile lucrătoare, așa cum se întâmplă în cazul oricărui transfer bancar.

Cum să vinzi bitcoins de pe telefon prin aplicația Coinbase
Dacă ești fan al telefoanelor mobile și tranzacționezi mai mult de pe acestea, Coinbase îți pune la dispoziție o aplicație cu ajutorul căreia poți să vinzi sau să cumperi bitcoins extrem de ușor. Pentru a face asta, nu trebuie decât să urmezi câțiva pași intuitivi, asemănători cu cei de la cumpărarea de bitcoins din browser, adăugând informațiile necesare în aplicație. Odată ce faci asta, nu îți rămâne decât să confirmi vânzarea și să îți primești banii tradiționali în contul bancar.

Ce preț îți oferă Coinbase pe bitcoins

Când cumperi sau vinzi bitcoins pe Coinbase, prețul pe care îl vei primi este blocat în momentul în care începi tranzacția, indiferent de fluctuațiile pieței care au loc între momentul în care începi tranzacția și cel în care primești monedele vitrtuale sau, în acest caz, banii în valuta aleasă pentru plată. Prețul este unul volatil, însă datorită faptului că acesta se blochează în momentul începerii tranzacției, vei știi exact câți bani îți vor intra în cont pentru bitcoins vânduți.

Din moment ce prețul monedelor digitale este determinat de cerere și ofertă, va exista o mică diferență între prețurile de vânzare, cumpărare și tranzacționare pe site. Ai mereu grijă să ții cont de aceste aspecte când decizi să inițiezi vânzarea ta. Poți câștiga sau pierde bani în funcție de momentul în care te decizi să îți vinzi criptomonedele.

Recenzia noastră despre vânzarea de bitcoins pe Coinbase

Așa cum spuneam și mai sus, să îți vii monedele virtuale pe Coinbase are avantaje și dezavantaje. Un mare avantaj ar fi acela că poți să primești bani lichizi, cash, în câteva minute după inițierea tranzacției. Nu trebuie să îți puii monedele digitale pe piață, nu trebuie să aștepți după clienți, nu trebuie să faci niciun demers care să implice autentificări greoaie, verificări și alte proceduri. Inițiezi tranzacția, vinzi monedele și primeștii dolarii sau euro pe ele, în funcție de ce monedă alegi pentru plată.

Un dezavantaj ar fi acela că nu poți să ceri pe monedele tale prețul pe care l-ai dori. Fie ești de acord cu prețul afișat de Coinbase, fie nu îți vinzi monedele la ei. E simplu și la acest capitol și totul ține de tine și de ce decizie iei, însă ca o regulă, uită-te atent la evoluția prețului bitcoins și încearcă să vinzi în zilele în care prețul este mare, pentru a ieși pe profit. Evită zilele în care bitcoins scade la preț sau în care prețul fluctuează prea mult.