Tranzacționează cu bitcoins pe Cryptopia, ghidul complet

Este normal să vrei să faci cea mai bună alegere atunci când ești în căutarea unui nou portal care să îți ofere servicii de schimb valutar online. E bine să faci asta, pentru că doar printr-o informare cât mai amănunțită vei putea ajunge la un rezultat ideal, adică să îți faci cont pe un site care să te avantajeze din toate punctele de vedere. Dacă ești în căutarea unui loc în care să faci exchange de criptomonede ușor de folosit și care îți oferă garanția calității serviciilor, atunci Cryptopia poate fi locul ideal pentru tine.

Despre Cryptopia

Cryptopia este unul dintre numeroasele site-uri care oferă servicii de exchange cu criptomonede, permițând utilizatorilor să cumpere sau să vândă bunurile după cum își doresc. Față de unele exchange-uri unde tranzacțiile sunt procesate prin intermediul portalului în sine, pe Cryptopia totul se desfășoară în mod direct, adică tranzacțiile au loc după modelul peer-to-peer, direct prin utilizatori. Pentru a se face remarcată, Cryptopia oferă și un marketplace unde poți vinde, cumpăra sau tranzacționa cu absolut orice pe lângă monede virtuale. Această combinație este una unică în lumea criptomonedelor, fiind o soluție pentru o problemă comună a pieței.

Cryptopia are sediul în Noua Zeelandă, acolo unde funcționează sub denumirea legală de Cryptopia Limited. Compania este una complet legitimă și aprobată din toate punctele de vedere de către guvernul neozeelandez. Sediul central este în Christchurch, documentele oficiale arătând că firma a luat naștere în luna iulie a anului 2014.

Principalele caracteristici ale Cryptopia

Faptul că portalul Cryptopia este un exchange de monede digitale peer-to-peer este una dintre caracteristicile cele mai populare ale site-ului. Platforma este constant pe locurile 50-60 pe piața de exchange-uri cu criptomonede, pe baza volumului de tranzacționare realizat. Chiar dacă alte exchange-uri sunt de obicei interesate în bitcoin, pe Cryptopia vei putea tranzacționa cu monede virtuale mai puțin populare. Vei găsi aproape, dacă nu toate monedele digitale din lume pe acest portal uriaș.

Marketplace
Zona de marketplace de pe Cryptopia este una dintre cele mai inovative caracteristici ale site-ului. Portalul arată ca orice alt magazin pe care utilizatorii vând, cumpără sau tranzacționează cu bunuri, însă în loc să plătești cu valută tradițională, o poți face direct cu bitcoin, ethereum sau alte sute de monede digitale.

Arbitraj
Serviciul de arbitraj ajută utiliatorii cu informații despre care este prețul unei monede anume pe piața unui alt exchange, de exemplu. Acest tip de informare îi ajută pe clienți să ia o decizie documentată, care să le permită să obțină un deal grozav. Doar așa, utilizatorii pot câștiga bani de pe urma unor criptomonede mai puțin populare.

Coininfo
Cyrptopia are o zonă updatată la zi cu informații despre mai bine de 500 de monede cu care poți tranzacționa pe site. Această sursă de informare este adunată în Coininfo, un subsite al portalului mare. Vei găsi acolo informații precum ratingul monedei, algoritmi, rețea, număr de conexiuni, statutul portofelelor, listări și mărimea blockurilor.

Paytopia
Paytopia este un set de servicii și produse oferite în mod direct de Cryptopia. Acestea includ unelte promoționale care te ajută să îți faci listările să iasă în evidență pentru clienți și să ai mai multe șanse să vinzi, de exemplu. Mai toate aceste servicii sunt plătite cu Dotcoin și pot fi achiziționate prin abonament lunar.

Loterie
Cryptopia are chiar și propria loterie. Poți participa și câștiga în fiecare lună, prețurile fiind acordate locurilor întâi, doi și trei. Chiar dacă loteria nu funcționează tocmai constant, este bine să te uiți în mod regulat pe site pentru a vedea când urmează următoarea extragere.

Mineshaft
Aceasta este platforma de minare a Cryptopia, gândită pentru a lucra cu mai multe criptomondede decât doar cu bitcoin. Pe mineshaft pot lucra o sumedenie de tipuri de mineri, chiar și cei care folosesc un singur GPU sau CPU, ASIC, precum și oricine altcineva.

Cum îți faci cont pe Cryptopia

Să te înregistrezi pe Cryptopia este extrem de facil. Începe prin a completa formularul de înregistrare de pe site. Apoi, va trebui să îți verifici cel puțin adresa de email. Dacă vei decide să faci o verificare doar pe email, atunci nu vei putea tranzacționa mai mult de 5.000 de dolari pe zi. În partea a doua a verificării, va trebui să urci pe site o carte de identitate, numele tău complet, adresa și o poză cu tine.

Limita de tranzacționare pe zi crește la 50.000 de dolari pe zi. Ultima fază a verificării constă în demonstrarea adresei tale, o declarație în care să explici de ce ai nevoie de limite mai mari de tranzacționare și o fotografie cu tine și numele tău de utilizator scris pe o foaie de hârtie. Prin acest mod de verificare, poți să îți crești limitele de tranzacționare la 500.000 de dolari pe zi. Pentru asta, vei avea nevoie de autentificare în doi pași, care este opțională pentru nivelurile inferioare de verificare a contului.

Cum îți adaugi bani pe contul tău Cryptopia

Singura valută tradițională pe care o poți depune în contul tău este dolarul neozeelandez. Ca să adaugi bani în cont, tot ce trebuie să faci este să apeși pe simbolul Bitcoin de lângă numele tău de utilizator. Apasă mai apoi pe DEPOSIT și vei ajunge pe pagina pe care poți să îți alegi moneda care te interesează. Sistemul va genera o adresă valabilă pentru o singură depunere, iar tu vei trimite banii acolo.

Cum tranzacționezi pe Cryptopia

Pentru a iniția o tranzacție, apasă pe tabul EXCHANGE de pe website. Confirmă că ai selectat tabul MARKETS de pe partea stângă a ecranului. Apoi, poți alege dintre perechile disponibile pentru tranzacționare sau folosi tabul de căutare pentru a filtra rezultatele. Vei vedea mai apoi ofertele existente și poți să alegi de aici pe care o dorești pentru a-ți completa comanda.

Recenzia noastră despre tranzacționarea cu bitcoins pe Cryptopia

Poate cea mai atrăgătoare caracteristică a Cryptopia, cel puțin din punctul nostru de vedere, este piața deschisă de pe Cryptopia. Această opțiune este unică în lumea exchange-urilor de monede virtuale. Utilizatorii pot cumpăra sau vinde lucruri, pot posta obiecte pe care vor să le vândă la licitație, cam cum se întâmplă pe eBay sau în grupurile de vânzare/cumpărare de pe Facebook. Majoritatea lucrurilor scoase la vânzare în marketplace sunt contracte de minare, ghiduri ICO, monede digitale, bots pentru tranzacționare și alte programe.

Taxele pentru utilizarea serviciilor Cryptopia se aplică doar pentru anumite tipuri de tranzacții și sunt relativ mici. Când transferi criptomonede între portofele, va trebui să plătești o taxă care variază în funcție de moneda în cauză și alte variabile. Există și taxe de transfer pentru retragerile de dolari neozeelandezi din contul tău sau pentru retragerea de criptomonede. Nu există taxe prevăzute pentru transferul de monede între utilizatorii Cryptopia.

Timpii de transfer depind în mare parte de afacerea rețelei sau de monedele în cauză. În mare parte din cazuri, transferurile se finalizează în câteva minute. Transferurile de valută tradițională, fie că vorbim de depuneri sau retrageri de dolari neozeelandezi, pot să dureze chiar și câteva zile în funcție de banca cu care lucrezi, de ora din zi la care inițiezi tranzacția și de timpul necesar pentru ca tranzacția să fie aprobată.