Cumpărarea și vânzarea de bitcoins online

Când vine vorba despre găsirea portalului ideal pe care să cumperi sau să vinzi, după bunul plac, bitcoins, posibilitățile sun de-a dreptul nenumărate. Pentru a-ți face munca mai ușoară, am ales câteva dintre cele mai cunoscute portaluri care oferă servicii de tranzacționare cu bitcoins, site-uri care de-a lungul anilor și-au făcut un renume din tranzacționarea cu această monedă cunoscută la nivel mondial. Fie că vrei să cumperi sau să vinzi bitcoins, recenziile de mai jos te vor ajuta să iei o decizie bine analizată și informată pentru locul în care îți vei desfășura mare parte din activitatea de trader online cu criptomonede.

Wallofcoins

Wallofcoins este un exchange de criptomonede descentralizat cu sediul central în America, bazat pe tranzacțiile de tip peer-to-peer (utilizator-la-utilizator) care oferă servicii de trading în bitcoins sau dash pentru dolari americani și viceversa. Platforma a fost lansată în 2017 și se autocataloghează ca fiind “cea mai de încredere platformă de cumpărare și vânzare de bitcoins de pe planetă”. Majoritatea exchange-urilor peer-to-peer oferă doar tranzacționare cu bitcoins, însă cei de la Wallofcoins au adăugat deja dash în oferta lor. Diferența nu e una mare, dar e totuși ceva în plus față de competitori.

Vizitează Wallofcoins.com
Citește recenzia noastră despre Wallofcoins →

Coinbase

Lansat în 2012 în San Francisco, Coinbase operează în 32 de țări și a servit mai bine de 12 milioane de clienți care au tranzacționat peste 40 de miliarde de dolari în criptomonede de toate felurile. În doar un an, Coinbase a câștigat titlul de cel mai bine sprijinit din punct de vedere financiar startup cu bitcoins, dar și cel mai mare exchange de criptomonede din lume. Față de alte exchange-uri care îi obligă pe utilizatori să tranzacționeze pe o piață, Coinbase le permite utilizatorilor să își scoată la vânzare bitcoins la un preț ales de ei bazat pe propria lor valoare de piață. Astfel, criptomonedele sunt mai ușor de cumpărat pe Coinbase decât pe oricare altă piață de exchange din lume. Alături de transferuri bancare, pe Coinbase poți depune bani în contul tău și cu carduri bancare, site-ul fiind unul dintre puținele de acest gen care oferă acest serviciu.

Vizitează Coinbase.com
Citește recenzia noastră despre Coinbase →

Paxful

Paxful este o opțiune populară pentru cei care vor să cumpere bitcoins. Site-ul are o interfață ușor de navigat și oferă cele mai diverse metode de plată disponibile online. Dintre acestea, amintim transferurile bancare, plata cu carduri de credit sau debit, PayPal, MoneyGram sau Skrill. Alături de aceste metode, utliziatorii pot opta pentru a-și face cumpărăturile prin folosirea unui număr mare de carduri cadou cum sunt cele pentru Amazon sau iTunes. Aceste opțiuni fac din Paxful un portal la îndemână pentru oricine își dorește să cumpere sau să vândă bitcoins.

Vizitează Paxful.com
Citește recenzia noastră despre Paxful →

BitQuick

BitQuick spun despre sine înșiși doar lucruri bune. De exemplu, susțin că sunt cea mai rapidă și mai sigură platformă de trading cu bitcoins din lume, care permite cumpărătorilor și vânzătorilor să tranzacționeze indirect prin depozite cash, Wester Union sau MoneyGram folosind-use de un sistem escrow de încredere. Dacă vrei să cumperi bitcoins prin BitQuick, trebuie să depozitezi bani gheață în contul vânzătorului, după care vei primi la scurt timp monedele virtuale achiziționate, imediat ce uploadezi o poză cu chitanța depozitului. Tot procesul de cumpărare de bitcoins durează maxim 3 ore.

Vizitează BitQuick.co
Citește recenzia noastră despre BitQuick →

Coinmama

Coinmama este o companie din Slovacia, iar site-ul care oferă servicii de trading cu bitcoins este operațional din 2013. Coinmama pune la dispoziția utilizatorilor servicii de exchange cu monede digitale. Un lucru grozav la Coinmama este că, mai ales dacă ești din SUA, poți tranzacționa în voie chiar dacă piața este una europeană. Dacă ești în căutarea unei platforme unde cuvântul “încredere” este mereu pe primul loc, atunci dă-i o șansă site-ului Coinmama și cu siguranță nu vei fi dezamăgit din acest punct de vedere.

Vizitează Coinmama.com
Citește recenzia noastră despre Coinmama →

Changelly

Changelly este o platformă bine cunoscută de tranzacționare cu bitcoins mai ales folosită de către începătorii și intermediarii în ale investirii în criptomonede. Poți tranzacționa atât între critpomonede, cât și între bani virtuali și valută tradițională. Cel mai bine este să începi cu începutul pe Changelly, adică să cumperi câțiva bitcoins la început și, după ce îți faci bine temele despre cum vrei să îi investești, să începi cu sume mici și să avansezi pe parcurs, odată cu căpătarea de exepriență. Changelly are sediul central în Praga, capitala Cehiei.

Vizitează Changelly.com
Citește recenzia noastră despre Changelly →

LocalBitcoins

LocalBitcoins este cel mai mare și mai cunoscut serviciu peer-to-peer (utilizator-la-utilizator) care îi ajută pe utilizatori să se găsească între ei, fie că sunt cumpărători sau vânzători de bitcoins. Tranzacțiile pe care le pun la dispoziție cei de la LocalCoins sunt fie face-to-face, adică față în față, fie online, în funcție de doleanțele celor două părți implicate. Platforma oferă și un serviciu de escrow folosit pentru a facilita corectitudinea fiecărei tranzacții făcută de către utilizatori. Compania este una dintre cele mai vechi din industrie, fiind pusă pe picioare în 2012 de către Jeremiah Kangas, programator și antreprenor. LocalBitcoins operează în 248 de țări și 13.774 de orașe, având sediul central în Helsinki, Finlanda.

Vizitează LocalBitcoins.com
Citește recenzia noastră despre LocalBitcoin →

BitPanda.com

Dacă locuiești în Regatul Unit sau în Europa și vrei să cumperi niște bitcoins cu un card bancar, BitPanda este printre cele mai bune opțiuni pe care le ai. Serviciul pune la dispoziția utilizatorilor o gamă variată de metode de plată, verificare prin document de identitate facilă și tranzacționări rapide. BitPanda este un serviciu sigur, legitim și foarte căutat de exchange de bitcoins, ușor de folosit mai ales dacă ești la început de drum în tot ceea ce înseamnă criptomonede.

Vizitează BitPanda.com
Citește recenzia noastră despre BitPanda →

CEX.io

CEX.io este una dintre cele mai vechi servicii de vânzare/cumpărare de bitcoins din lume. Compania oferă atât o platformă de trading, cât și servicii de brokeraj pentru bitcoins, ethereum și alte monede. Cel mai popular serviciu al celor de la CEX.io este cel de comercializare de bitcoins. Pe site sunt acceptate spre tranzacționare bitcoins, bitcoins cash, ethereum și alte monede digitale renumite, precum și unele mai puțin cunoscute. Dacă ești începător, este mai bine să începi să tranzacționezi prin opțiunea de brokeraj, decât direct pe platforma de trading a portalului.

Vizitează CEX.io
Citește recenzia noastră despre CEX.io →