Tranzacționează cu bitcoins pe Gemini, ghid complet de utilizare și recenzie

Ultimul lucru pe care vrei să îl faci atunci când îți alegi platofrma de exchange pe care vrei să lucrezi este să iei decizia greșită. Cel mai important lucru pe care îl poți face în acest sens, adică pentru a lua decizia corectă, este să te documentezi ca la carte înainte de a-ți crea un nou cont. De exemplu, poți să îți deschizi un cont pe Gemini, una dintre cele mai respectate platforme de exchange cu criptomonede din lume. Vei găsi aici toate uneltele necesare pentru a-ți desfășura activitatea în condiții optime, un mediu sigur și rapid și care a dat dovadă de seriozitate deplină de-a lungul anilor.

Despre Gemini

Gemini este o platformă de exchange dedicată monedelor virtuale bitcoin și ethereum. A fost lansată pe piață de către frații Winklevoss în 2015. Numele în sine vine de la denumirea constelației Gemini sau Gemeni, care are semnul zodiacal format din imaginea a doi frați gemeni. Cei doi frați gemeni au devenit faimoși în 2004 după ce l-au dat în judecată pe Mark Zuckerberg.

Aceștia au declarat pe atunci că Facebook a fost ideea lor și că Mark a furat-o de la ei. Gemenii au primit despăgubiri de 65 de milioane de euro, dintre care au investit un milion în bitcoin. Pe atunci, un bitcoin valora 20 de dolari. Acum, investiția lor are o valoare de peste un miliard de dolari. Schimbul valutar online are sediul central la New York. A devenit rapid unul dintre cele mai respectate exchange-uri de criptomonede din spațiul digital.

De asemenea, Gemini este primul exchange licențiat de Ether din lume. La companie lucrează în jur de 50 de persoane. În timp ce volumul de bitcoins și ethereum rulat pe Gemini este mare, platforma este totuși în spatele unor giganți precum Binance, care oferă posibilitatea de investire în criptomonede de toate formele.

Avantajele și dezavantajele Gemini

Avantaje:

 • Măsuri de siguranță – doar o mică parte din bitcoins de pe Gemini sunt stocate online. Majoritatea stocurilor stau în portofele offline pentru a spori nivelul de siguranță al monedelor.
 • Conturile deschise în dolari americani sunt asigurate de o Asigurare a Depozitului Federal, o corporație americană, toate fondurile fiind depozitate în siguranță într-o bancă din New York.
 • Gemini este complet înregistrat și se conformează cu toate standardele bancare. Astfel, poți tranzacționa aici și dacă ești o corporație, de exemplu, nu doar o persoană individuală.
 • Serviciul de relaționare cu utilizatorii este extrem de bine pus la punct.
 • Serviciul de suport pentru clienți este de asemenea ideal. Există o secțiune extensivă de întrebări și răspunsuri pentru toată lumea, așa că dacă întâmpini o problemă, poți citi acolo despre cum să o rezolvi. Dacă nu poți să îți rezolvi problema astfel, nu ai decât să trimiți un email spre Gemini, iar situația ta va fi rezolvată în câteva ore.
 • Interfața de pe Gemini este bine construită și funcționabilă 100%, având meniuri intuitive și deci grozave pentru începătorii în ale critpomonedelor, dar și pentru avansați.
 • Din cauza simplității platformei, să cumperi bitcoin sau ethereum pe Gemini este foarte ușor. Există și o interfață mai avansată a platformei, deci aceasta este ideală pentru orice utilizator indiferent de nivelul de pregătire al acestuia.
 • Taxele de pe Gemini sunt mici în cazul tranzacțiilor. Depozitele prin critpomonede, bancă sau transfer wire sunt gratuite. Primele 30 de retrageri pe care le faci în fiecare lună sunt de asemenea gratuite.

Dezavantaje

 • Gemini îți va solicita o sumedenie de informații pentru a te înregistra pe site. Frații Winklevoss și-au dorit o platformă corectă din toate punctele de vedere. Asta înseamnă din păcate că va trebui să introduci pe site practic toate datele personale de care dispui.
 • O problemă a site-ului este că de multe ori acesta cade atunci când volumul de tranzacții este unul ridicat. Așa cum se întâmplă și cu Coinbase, acest inconvenient a creat diferite probleme de-a lungul vremii.
 • Există un număr limitat de metode de finanțare și de monede digitale disponibile pentru a fi cumpărate sau vândute.

Monede acceptate, metode de depunere, taxe

Gemini oferă deocamdată doar posibilitatea de a investi în Bitcoin sau Ethereum. Acest lucru se datorează faptului că Gemini se dorește a fi un exchange de încredere și prietenos cu instituțiile de toate felurile. Multe dintre criptomonedele noi nu și-au dovedit încă veridicitatea, iar dacă Gemini ar fi obligați să delisteze o asemenea monedă, oricare ar fi motivul delistării, acest lucru ar face ca platofrma să fie una mai puțin sofisticată și matură.

Gemini acceptă depozitele făcute prin ACH (automatic clearning house) pe teritoriul Statelor Unite ale Americii și pe cele făcute prin transfer wire în restul lumii. De asemenea, poți depozita direct bitcoins sau ethereum pe site. Nu există alte metode de depunere acceptate în acest moment. La capitolul taxe, toate metodele de plată de mai sus vin cu o taxă de operațiune de 0 dolari. În cazul transferurilor wire, acestea pot fi taxate din partea băncii de unde trimiți banii.

Recenzia noastră despre tranzacționarea pe Gemini

Gemini este un exchange grozav pentru cei care pun preț pe siguranță mai presus de orice altceva. Acest lucru face din platformă una ideală pentru cei care vor să tranzacționeze cu sume mari de valută tradițională sau bitcoin/ethereum, site-ul fiind complet licențiat și oferind astfel un nivel în plus de securitate.

Gemini este de asemenea ideal pentru utilizatorii care vor să facă o multitudine de tranzacții pe zi. Investitorii profesioniști vor profita din plin de aceste norme de securitate mai mari, care le protejează atât valuta tradițională cât și pe cea din conturile digitale. Aceste măsuri de protecție le vor oferi mai multă încredere pentru a-și păstra sumele de bani importante online, lucru important pentru cei care tranzacționează în fiecare zi cu volume de monede importante.

Să nu uităm nici de faptul că taxele de pe Gemini sunt ideale pentru orice tip de trader, fie el începător sau expert. Gemini are un sistem de taxe care vine în favoarea celor care fac mai multe tranzacții pe zi, decât pentru cei care vor să cumpere bitcoins sau ethereum pe care să îi țină la păstrare pentru perioade lungi de timp. Taxele sunt mici și în acest caz oricum, așa că dacă îți dorești să cumperi și să ții de bitcoins, poți să o faci la fel de ușor.