Cum să tranzacționezi cu bitcoins pe Huobi: ghid complet, facilitățile site-ului, beneficii

Lumea tranzacționării cu monede virtuale este în continuă expansiune. Unul dintre cele mai noi și apreciate site-uri pe care poți investi în bitcoins și în alte monede virtuale, prin vânzarea și cumpărarea acestora, este Huobi. Ca pe majoritatea site-urilor de acest gen, pe Huobi este extrem de ușor să îți faci cont, iar interfața intuitivă te va ajuta să începi și să duci la bun sfârșit prima ta achiziție sau vânzare în cel mai scurt timp. După ce reușești asta, nu mai ai altceva de făcut decât să înveți tainele tranzacționării cu monede virtuale până ce reușești să devii chiar tu un investitori digital de succes.

Despre Huobi

Huboi este un exchange cu sediul central la Singapore. Acest schimb valutar de monede virtuale este cel mai bine cunoscut pentru un serviciu de relații cu clienții ireproșabil și un sistem independent de analiză a criptomonedelor. Fondat în 2013, Huobi este în general preferat pe piața din Asia, având birouri în Japonia, Coreea și Hong Kong, alături de sediul central din Singapore. Chiar dacă are un sediu secundar în Statele Unite, începând cu luna mai a anului 2018 americanii nu se pot înregistra pe site din cauza legilor guvernamentale ale țării lor. Un serviciu dedicat Americii va fi deschis în curând, urmând să aibe sediul la San Francisco.

Primul tău cont pe Huobi

Crearea unui cont nou pe Huobi este simplă. Link-ul care te duce pe pagina de creare a unui nou cont se află în partea dreapta sus a paginii principale. În ecranul următor vei fi rugat să selectezi țara de reședință, aceasta neputând fi schimbată odată ce ai ales-o. Huobi poate opera în mod legal în peste 130 de țări. Din păcate însă, Statele Unite nu îi permit serviciului să opereze pe teritoriul lor. Utilizatorii cei mai mulți sunt din țările China, Hong Kong, Taiwan, Japonia, Coreea, Germania, Regatul Unit și Canada.

Numele de utilizator pe care îl alegi poate fi chiar numărul de telefon sau adresa de email personală sau una specială pentru tranzacționare. Huobi avertizează că emailul de confirmare al contului s-ar putea să ajungă în folderul Spam al mailului tău, așa că e important să verifici și acest folder dacă vezi că emailul cu linkul de verificare nu îți ajunge în Inbox odată ce te înregistrezi pe site.

Odată ce reușești să îți creezi un cont, să verifici emailul și să te loghezi pe site, vei fi întâmpinat de un ecran care te invită să cumperi monede virtuale cu yuani chinezești, dolari americani sau singaporezi, dar și să folosești alte servicii ale site-ului sau să transferi monede virtuale pe portal din alte portofele virtuale.

Tranzacționarea pe Huobi pentru începători

Acum că ai intrat în contul tău, a venit timpul să accesezi interfața de tranzacționare de bază. Poți tranzacționa între USDT, BTC și ETH pe Huobi. Există peste 40 de perechi de tranzacționare USDT, 100 BTC și cam tot atâtea folosind ETH. Perechile sunt divizate în categorii în funcție de vechimea pe care o au pe Huobi și alți factori. Fiecare pereche are un preț care poate fi vizualizat în concordanță cu prețul de tranzacționare sau cu dolarul american.

Ecranul principal de tranzacționare este destul de complex, arătând toate perechile de tranzacționare pe stânga, într-un sidebar dedicat. O diagramă interactivă de tipul lumânare domină partea dreaptă a ecranului, realizat de cei de la Trading View, astfel că ai acces imediat la o gamă variată de programe de analiză tehnică, cum sunt Bollinger Bands, Moving Averages și așa mai departe.

Modelele de comenzi se află direct sub aceste diagrame, astfel că poți cumpăra sau vinde monede ușor, prin comenzi cu limită sau din piață. În dreapta vei putea urmări un tabel cu prețurile recente ale monedei selectate și cu ultimele comenzi făcute pentru aceasta de către alți traderi din piață.

Tranzacțiile tale

După ce depui în portofelul tău criptomonedele preferate, Huobi îți permite să treci direct la acțiune și să ajungi în piață cu ajutorul ecranului lor de schimb valutar. Poți face tranzacții în două moduri, cu limită sau de piață.

Interfețele pentru amândouă dintre aceste opțiuni sunt intuitive, așa că nu vei avea probleme în a le folosi cu ușurință. Prețurile sunt afișate atât în suma perechii de tranzacționare, cât și în USD, utilizatorul putând să adauge manual suma pe care vrea să o vândă sau să o cumpere.

Ai la dispoziție și un slider care te ajută si vizualizezi valoarea de piață a monedelor pe care le ai la un anumit moment dat, astfel că vei ști imediat cât valorează acestea dacă le vinzi. Dacă tragi de slider până sus înseamnă că vrei să vinzi tot, iar dacă îl tragi până la jumătate, cu ajutorul mouse-ului, înseamnă că vrei să introduci în piață doar jumătate dintre monedele pe care le ai și așa mai departe.

Recenzia noastră despre Huobi

Am ajuns și la partea noastră preferată, în care analizăm avantajele și dezavantajele portalului pe care ți l-am descris în detaliu mai sus. Un avantaj clar al acestui site constă în faptul că cere taxe mici și foarte mici pentru tranzacțiile pe care le faci. Sistemul de taxare este simplu. Amândoi ofertanții și cumpărătorii trebuie să plătească pentru o pereche de tranzacționare o taxă de 0,2% din valoarea totală a tranzacției.

Inițiatorii tranzacțiilor plătesc taxe atunci când adaugă lichidități în cartea de comenzi de pe Huobi printr-o comandă cu limită, sub prețul ultimei achiziții și sub cel al ultimei vânzări din carte. Taxele sunt mereu deduse din totalul executat în valoarea finală a monedei tranzacționate.

Lăsând la o parte detaliile tehnice complicate, Huobi este un loc în care îți poți începe cariera de investitor în monede digitale cu siguranța de partea ta. Dacă dai de necaz, echipa de suport clienți este la dispoziția ta 24 de ore din 24, astfel că tot ce ai de făcut este să le scrii un email și ei îți vor rezolva problema în cel mai scurt timp. Din punct de vedere al securității, află că tocmai gigantul financiar global Goldman Sachs a cumpărat acțiuni pentru departamentul de securitate și control al riscului de la Huobi, aceasta fiind o dovadă incontestabilă pentru modul profesional în care portalul își menține mereu ridicat nivelul de securitate.