Cum să tranzacționezi cu bitcoins pe Kraken, ghidul complet

Fie că ești la început de drum în ale criptomonedelor sau ești deja un investitor cu câțiva ani de experiență în spate, toată lumea caută un portal sigur și cu o oarecare istorie atunci când se pregătește să înceapă să tranzacționeze pe piețele virtuale. Dacă vrei să ai parte de o experiență fără cusur și să nu te gândești mereu la siguranța contului tău sau la cât de multe taxe trebuie să plătești doar ca să folosești un anumit site, îți recomandăm Kraken, un exchange de monede virtuale cu un trecut curat și care este și astăzi în topurile mondiale.

Despre Kraken

Lansat în 2011, Kraken este unul dintre cele mai vechi și mai populare servicii de exchange de criptomonede funcționabil astăzi. Exchange-ul a reușit să își clădească un renume, fiind o destinație sigură pentru oricine este interesat în tranzacționarea cu monede virtuale. Totodată pe Kraken funcționează atât persoane individuale, adică renumiții investitori, cât și instituții care lucrează cu bitcoins sau alte monede virtuale, din toate colțurile lumii. Kraken are avantajul că oferă servicii la invel mondial și totodată oportunități de trading în numeroase valute tradiționale. Kraken este liderul mondial în volumul de tranzacționare dintre bitcoin și euro.

Kraken a fost ideea lui Jesse Powell, având bazele în San Francisco. În 2014, site-ul a devenit cel mai important portal de tranzacționare între euro și bitcoin. Kraken este disponibil în America, Canada, Japonia și o sumedenie de țări europene. Pe site poți depune bani în valute cum sunt dolarul american, canadian, euro, lira britanică sau yen japonez. Compania a ținut piept cu brio numeroaselor atacuri cibernetice, astfel că și-a creat un renume în acest sens.

Cele mai importante caracteristici ale portalului Kraken

Funcționalitate – Kraken dispune de o interfață de bază și informații detaliate care îi vor ajuta mai ales pe cei aflați la început de drum. De asemenea, vei găsi pe site diagrame pentru cei mai experimentați dintre utilizatori. Există și o aplicație pentru iOS care îți permite să accesezi platforma de pe o multitudine de device-uri.

Lichidități – Kraken dispune mereu de un nivel de lichidități mare, fapt ce le permite utilizatorilor să tranzacționeze rapid și cu sume mari. Exchange-ul lucrează și cu Proof of Reserves Audits, oferind posibilitatea de efectuare a auditurilor verificate criptografic.

Securitate – Pe Kraken administratorii folosesc tehinici de păstrare a datelor la rece pentru a spori siguranța fondurilor, precum și encripție PGP.GPG. Platforma oferă și autentificare în doi pași, un master key și un sistem de setări global care te ajută să îți asiguri o protecție cât mai bună a contului tău.

Opțiuni de trading – Platforma pune la dispoziția utilizatorilor Bitcoin Margin Trading, cu un leverage de până la 5 ori valoarea investiției. Kraken oferă și modalități de ofertare cum ar fi stop-loss sau tranzacționare automată.

Crearea unui cont pe Kraken

Un cont Kraken poate fi deschis foarte ușor, urmărind pașii din procesul de creare al acestuia și adăugând detaliile cerute cum sunt numele, adresa de email și parola dorită. Toate parolele trebuie să fie de cel puțin 8 caractere și să conțină litere, numere și caractere speciale. Pe Kraken te poți înregistra cu conturi clasice sau avansate. Pentru un cont de bază nu trebuie decât să adaugi numele complet, data nașterii, adresa ta și un număr de telefon.

Conturile avansate trebuie trecute printr-un proces de verificare mai exigent. Pentru acestea, trebuie să îți uploadezi un document de identificare. Pentru a face asta, poți apăsa pe GET VERIFIED din contul tău Kraken la orice oră din zi sau noapte. Timpul de verificare variază în funcție de numărul de aplicanți de la o anumită dată, așa că poate dura între o zi și o săptămână. Asigură-te că alegi autentificarea în doi pași care te va ajuta să îți menții contul în deplină siguranță. Odată ce procesul de verificare este finalizat, vei putea să depui bani în cont.

Cum tranzacționezi pe Kraken

Odată ce ai depus bani în contul tău, poți apăsa pe butonul TRADE din meniul principal și să alegi opțiunea NEW ORDER. De aici poți alege moneda pe care vrei să o cumperi și moneda în care vrei să efectuezi plata. După ce adaugi suma pe care vrei să o cumperi și alegi tipul de comandă, poți să apeși pe butonul verde care confirmă comanda ta.

La capitolul taxe, Kraken pune la dispoziția utilizatorilor un număr mare de posiblități de depozitare sau retragere de fonduri. Taxele pe aceste operațiuni variază, fiind determinate de costurile tranzacției și de monedele în care acestea sunt efectuate. Majoritatea tranzacțiilor vor fi sub 50.000 de unități ca sumă, așa că vor include o taxă de 0,16% pentru ofertant și una de 0,26% pentru client. Aceste taxe se aplică în cazul tuturor tranzacțiilor care au la bază bitcoin și sunt realizate din valutele tradiționale acceptate.

Recenzia noastră despre tranzacționarea cu bitcoins pe Kraken

Kraken este un portal care oferă aceste servicii de exchange încă din 2011, așa că este mai vechi decât principalele site-uri rivale cum sunt Coinbase sau Gemini. Astfel, Kraken are în spate ani de reputație și dezvoltare, care i-au adus un renume indestructibil în lumea criptomonedelor. Exchange-ul este acum privit ca fiind unul dintre cele mai de încredere din lumea schimburilor valutare cu monede digitale.

Tot la capitolul avantaje avem și taxele mici pe care Kraken le percepe, cel puțin mai mici decât Coinbase. Exchange-ul este atrăgător atât pentru persoanele individuale, cât și pentru companii care caută o platformă robustă și cuprinzătoare de trading. Pentru utilizatorii care au cunoștințe medii despre cum să tranzacționeze cu monede virtuale, ce înseamnă comenzile cu limite, leverage și așa mai departe, toate acestea sunt disponibile pentru ei pe platformă.

Chiar dacă exchange-ul este respectat și folosit atât de cei care tranzacționează individual, cât și de firme care se ocupă cu această activitate, cei de la Kraken mai au de lucrat în ceea ce privește experiența utilizatorului pe site. În ultima vreme, din cauza numărului tot mai mare de utilizatori care vor să se înregistreze pe site și lipsei de oameni, serviciul de relaționare cu clienții a devenit greoi. Noii utilizatori vor avea de așteptat până la o săpătmână pentru a-și vedea conturile verificate și a putea tranzacționa. Chiar și așa însă, Kraken rămâne un site pe care investitorii din toată lumea se pot baza la orice oră și pe care tranzacțiile se desfășoară rapid și ușor, fără să dea bătăi de cap niciuneia dintre părțile implicate.