Paxful, ghidul complet de utilizare al pieței de bitcoins

Există nenumărate site-uri și servicii prin care îți poți cumpăra primele tale monede virtuale. După ce îți creezi o adresă bitcoin și un portofel virtual sau fizic, poți începe să îți cumperi bitcoins, însă care este cel mai bun site de la care să începi să cumperi criptobani? Paxful poate fi răspunsul la întrebarea ta, serviciul pretinzând că poți cumpăra bitcoins instantaneu, cu foarte puține bătăi de cap și, evident, într-un mediu virtual sigur.

Despre Paxful

Paxful este un serviciu peer-to-peer de cumpărare și vânzare de bitcoins, adică permite utilizatorilor să cumpere sau, după caz, să vândă bitcoins în cadrul platformei. Simplu și rapid, tot ce ai de făcut este să adaugi în convertor suma pe care vrei să o plătești pentru bitcoins și să inițiezi tranzacția.

Misiunea celor de la Paxful este aceea de a asigura o platformă simplă, corectă și sigură pentru cei care vor să tranzacționeze criptomonede. De cele mai multe ori, problemele oamenilor sunt legate de bani, de câștigarea și de folosirea acestora. Paxful vor să dea înapoi oamenilor puterea asupra banului, fie el virtual sau tradițional, prin construirea unui serviciu peer-to-peer. Paxful e PayPal+Uber și cu un pic de Wall Street!

Cum îți cumperi bitcoins cu Paxful

Paxful dispune de un site foarte ușor de utilizat. Odată ce îți creezi un cont și un portofel virtual, vei accesa secțiunea de cumpărare a platformei care se deschide automat odată cu accesare site-ului. Aici, vei găsi o căsuță în care vei selecta cât vrei să cheltui pe bitcoins, dar și moneda în care vrei să plătești pentru aceștia. Poți selecta între euro, dolari și alte zeci de valute.

Odată ce ai selectat moneda de plată și valoarea, convertorul îți arată câți bitcoins vei primi în schimbul banilor tăi. Următorul pas este să alegi metoda de plată, acestea fiind afișate în partea din stânga a site-ului. Poți alege între gift cards, PayPal, carduri de credit, de debit sau Western Union. Mai multe detalii despre asta vei găsi mai jos.

Când ești sigur că toate informațiile pe care le-ai introdus sunt corecte, apeși pe BUY BITCOINS NOW sau CUMPĂRĂ BITCOINS ACUM și vei ajunge pe pagina vânzătorilor, de unde îți poți alege vânzătorul care îți convine cel mai bine în funcție de prețurile pe care le afișează. Fiind o piață deschisă, fiecare vânzător poate cere atât cât vrea pe bitcoins pe care îi deține, însă ca o regulă de bază, urmărește mereu cât costă un bitcoins în ziua în care vrei să îl cumperi și încearcă să cumperi moneda la prețul cel mai apropiat de cel al pieței.

Cu ce poți plăti bitcoins pe Paxful

Paxful este locul ideal pentru aproape toată lumea care vrea să cumpere bitcoins. De ce spunem asta? Pentru că există peste 300 de metode (da, peste 300, nu e nicio greșeală de tipar) prin care poți plăti pentru bitcoins pe Paxful. Fiind un sistem peer-to-peer, utilizator-la-utilizator, fiecare vânzător va avea felul lui de a face o ofertă.

Una dintre cele mai utilizate metode prin care oamenii cumpără bitcoins pe Paxful este prin așa-numitele gift cards sau carduri cadou. De obicei, atunci când cuperi un gift card vei avea nevoie de un cont bancar și de o fotografie a chitanței de plată, fapt ce va grăbi tranzacția. Unele persoane acceptă și e-cards, de exemplu.

La fel de populare pe Paxful sunt și portofelele virtuale de tipul PayPal, Neteller sau Skrill. Cum riscul pentru vânzător e mereu mai mic prin folosirea acestora, de obicei și prețul per bitcoin este mai mic când cumpărați cu aceste servicii online. De obicei, și pentru plata cu aceste portofele virtuale vei avea nevoie să trimiți o poză cu un document de identificare.

Western Union este o altă metodă prin care poți plăti pentru bitcoins cumpărați pe Paxful. De obicei, ofertele cu Western Union vin la un preț mai bun decât cele prin alte metode de plată. În plus, majoritatea vânzătorilor nici nu îți vor cere acte doveditoare de identitate, așa că plata prin acest serviciu de transfer monetar îți asigură și discreția de care poate că vrei să te bucuri atunci când cumperi monede virtuale.

Cum să găsești vânzătorul ideal

În funcție de necesități, vânzătorul ideal de bitcoins variază de la persoană la persoană. Înainte de a apăsa pe buton și de a cumpăra bitcoins de la primul vânzător care îți iese în cale, uită-te la ofertele deschise și fă-ți o idee despre care te-ar avantaja mai bine. Uită-te la metodele de plată disponibile. Poate că vrei să îți păstrezi anonimatul și să cumperi bitcoins cu o metodă care nu îți cere o carte de identitate.

Poate din contră, nu ai nicio problemă cu trimiterea unei copii după buletin sau pașaport și îți convine oferta unui vânzător care acceptă plata în acest fel. Cei mai de încredere vânzători sunt cei care au cele mai bune recenzii date de alți cumpărători, dar și cei care acceptă mai multe metode de plată și au disponibili mai mulți bitcoins.

Când găsești un vânzător pe placul tău, tot ce ai de făcut este să apeși pe CUMPĂRĂ și începi astfel tranzacția. Această acțiune te va duce la un chat în care vei vorbi direct cu vânzătorul, dar și la un cont escrow în care poți depozita banii în siguranță până când noii tăi bitcoins sunt livrați în portofelul tău virtual. Dacă nu ajungi la un consens cu vânzătorul, poți oricând să anulezi achiziția și îți primești banii înapoi.

Recenzia noastră despre cumpăratul de bitcoins pe Paxful

Ca și în cazul altor servicii similare de pe internet, care pun în legătură cumpărătorul și vânzătorul de monede digitale, și Paxful se poziționează în topurile celor mai apreciate astfel de portaluri. E foarte ușor să te autentifici pe site, însă dacă vrei, nici măcar atât nu trebuie să faci pentru că site-ul oferă posibilitatea de a cumpăra bitcoins direct, fără a fi necesar să trimiți documente sau alte date pentru a iniția o tranzacție.

În fapt, acesta este cel mai mare avantaj al Paxful. Poți plăti pentru bitcoins în peste 300 de moduri, inclusiv cu gift cards cumpărate de pe Amazon, de exemplu. Totodată, Paxful nu își taxează direct cumpărătorii, pentru aceștia neexistând taxe atunci când cumpără monede virtuale de pe site. Desigur, vânzătorii vor umfla ușor prețurile pentru a-și scoate investiția, însă în general acestea nu trec peste o anumită valoare de siguranță.

Printre dezavantajele platformei, cel mai important ar fi numărul important de persoane care pretind că vor să vândă bitcoins, dar care inițiază tranzacții fictive cu scopul de a înșela cumpărătorii. Din acest motiv, e foarte important să țineți minte să verificați utilizatorul de la care cumpărați bitcoins înainte de a începe o tranzacție. Verificați dacă are tranzacții aprobate anterioare, dacă ceilalți utilizatori care au cumpărat de la el îl recomandă și dacă profilul lui este verificat și nu a primit avertizări de la Paxful.

Cum să vinzi bictoins pe Paxful, ghidul începătorului în monede digitale

Vânzarea de bitcoins poate avea loc pe aproape toate site-urile de profil, fie ele schimburi valutare online sau portaluri dedicate exclusiv comerțului de monede digitale. Când vrei să începi să vinzi din criptomonedele tale, o să te lovești inevitabil de întrebarea “Care ar fi cel mai indicat serviciu de acest gen pentru mine?” Răspunsul la întrebarea aceasta este pentru mulți începători Paxful, un serviciu peer-to-peer care îți permite să vinzi bitcoins în deplină siguranță și, cel mai important, intimitate maximă.

Despre Paxful

Paxful este un serviciu peer-to-peer, adică utilizator-la-utilizator de tip piață online în care cumpărătorii și vânzătorii de bitcoins se întâlnesc pentru a face cumpărături sau a vinde, după caz. Tot cei ai de făcut pentru a cumpăra de exemplu bitcoins este să introduci suma dorită, metoda de plată preferată și să ai la îndemână suma pentru plată. În câteva minute, vei avea criptomonedele în portofelul tău dedicat.

Pentru vânzătorii de bitcoins, Paxful oferă un sistem intuitiv și sigur. Vei putea să îți vinzi monedele digitale la cele mai avantajoase prețuri, astfel că indiferent dacă ești la început sau ai experiență în tranzacționarea de bitcoins, pe Paxful te bucuri de intimitate și îți poți desfășura activitatea în anonimat.

Cum vinzi bitcoins pe Paxful

Vânzarea de bitcoins pe Paxful se poate transforma rapid într-o afacere profitabilă pentru tine, pe care o poți susține cu un laptop și din orice colț al lumii. Mulți vânzători câștigă chiar și zeci de mii de dolari pe lună din vânzarea de bitcoins, iar unii care sunt pe platformă de mai mulți ani fac și sute de mii de dolari în doar 30 de zile de activitate.

Pentru a începe să vinzi din monedele tale virtuale pe Paxful, trebuie să urmezi niște pași specifici pentru a câștiga calitatea de vânzător:

Pasul 1: Deschide-ți un cont pe Paxful. Dacă vrei, poți să listezi o ofertă și fără a te autentifica, însă cumpărătorii vor fi avertizați că nu ești un vânzător verificat și că își asumă riscurile în cazul în care tranzacția nu este dusă la bun sfârșit;

Pasul 2: Crează prima ta ofertă de vânzare și acceptă termenii și condițiile care li se impun tuturor vânzătorilor, verificați sau nu, de pe platformă;

Pasul 3: Asigură-te că ai destui bitcoins în portofelul tău încât să poți să îți acoperi cheltuielile de taxe și vânzările;
Pasul 4: Așteaptă-ți primul client și asistă la prima ta vânzare.

Metode de plată și Success Score

Primul lucru important pe care va trebui să îl faci când te decizi să vinzi bitcoins pe Paxful este să alegi metoda de plată care îți convine cel mai mult. Poți să alegi să ți se plătească monedele virtuale cu gift cards, carduri cadou de pe Amazon, dar și cu servicii precum Western Union. Există peste 150 de moduri de plată pe Paxful în acest moment, așa că analizează cât mai multe dintre ele și decide care ți se pare cel mai sigur și facil pentru tine.

Ca vânzător, trebuie să ai mereu în vedere așa-numitul Success Score, care se calculează în funcție de numărul de tranzacții pe care le-ai dus la bun sfârșit. Dacă ai 100 de tranzacții deschise, dar ai finalizat doar 20 dintre acestea, vei avea un SS de 20%. Cu cât ai acest scor al succesului mai mare, cu atât vei apărea mai credibil în fața cumpărătorilor și vei avea șanse mai mari să îți găsești repede un client interesat de oferta ta.

Ca și vânzător, trebuie să ai în vedere achiziționarea de bitcoins la rândul tău, pentru că, cu cât vei plăti mai puțin pe bitcoin, cu atât vei face mai mulți bani când îi vei vinde. Pentru că taxele sunt cele mai mici aici, cel mai bine ar fi să cumperi bitcoins prin cash sau Western Union pe Paxful.

Recenzia noastră despre vânzarea de bitcoins pe Paxful

Cum era și de așteptat, Paxful are avantajele și dezavantajele sale atunci când vine vorba despre vânzarea și implicit cumpărarea de bitcoins. Serviciul este unul sigur în sine, însă faptul că orice persoană poate poza în ofertant îl face o idee mai greu de crezut decât portalurile la care fiecare utilizator trebuie să se înregistreze și să fie verificat.

Pentru vânzători, cel mai mare atuu al Paxful constă tocmai în posibilitatea de a vinde monede virtuale fără înregistrarea pe site. Acest lucru face ca totul să funcționeze mai rapid și în deplină intimitate. Pentru cumpărători însă, acest lucru poate fi bătător la ochi și îngrijorător. Astfel, principalul dezavantaj al portalului este dat de munca de detectiv pe care fiecare client trebuie să o facă atunci când cumpără monede virtuale de aici.

Ca o regulă generală, verifică atent fiecare profil de vânzător atunci când te decizi să cumperi bitcoins pe Paxful. Conturile cele mai sigure sunt cele cu o vechime de cel puțin un an și care au un Success Score mai mare de 90%. Totodată, cere vânzătorului să faceți tranzacția doar prin Paxful, nu printr-o metodă externă. Dacă nu faci asta, Paxful nu îți poate pune la dispoziție serviciul escrow, fapt ce te expune direct la înșelătorie. E de asemenea indicat să vorbești cu vânzătorul pe Paxful, prin serviciul de mesaje, nu prin SMS, email sau telefon.