Cum să tranzacționezi cu bitcoins pe Paymium, ghid complet, taxe, facilități, recenzia noastră despre serviciile portalului

Depinde de fiecare dintre noi ce schimb valutar online cu bitcoins alegem atunci când vrem să începem să investim în monede digitale. Unii ne uităm după taxele pe care aceste site-uri le impun. Alții ne uităm după cât de rapid se mișcă lucrurile, tranzacțiile, problemele și așa mai departe. O categorie de oameni este și aceea care are în vedere vechimea site-ului pe care urmează să își facă un cont de utilizator. Dacă faci parte din această categorie de oameni, avem o veste bună pentru tine. Poți tranzacționa pe Paymium, primul exchange de bitcoins din Europa. Vei putea primi sau trimite bitcoins prin intermediul IP-ului tău, pe cel mai vechi serviciu de acest gen din toată Europa.

Despre Paymium

Paymium este un exchange de criptomonede cu sediul central în Franța, care oferă servicii de tranzacționare între bitcoin și euro. Paymium a fost lansat oficial în 2011, serviciile oferite de acest portal fiind acum globale. Site-ul operează inclusiv în Statele Unite ale Americii, aici putând să fie create inclusiv site-uri business de companie.

Acest review o să fie puțin diferit față de celelalte. În loc să îți vorbim despre cum să tranzacționezi pe site, care sunt taxele și care sunt metodele de plată, ce e bine și ce nu pe portal, o să facem două subtitluri cu avantaje și dezavantaje în care o să găsești toate informațiile necesare pentru a te decide dacă vrei sau nu să operezi pe Paymium.

Avantajele tranzacționării pe Paymium

Exchange uriaș european. Paymium este un serviciu francez care deservește clienții din toată lumea. Mai mult, este prima piață de bitcoins europeană lansată vreodată, fiind la zi cu normele legale europene și franțuzești în vigoare referitoare la transferuri de monede.

Acceptă cărțile de credit. Paymium acceptă depozite cu cadrurile de credit, însă la acest capitol acesta este cam singurul avantaj al site-ului. Restul opțiunilor sunt limitate din acest punct de vedere.

Conturi neverificate limitate. Paymium îți permite să îți faci un cont neverificat, dar acesta are atribuții limitate. Poți să transferi doar până la 2500 de euro înainte de a fi obligat să îl verifici. Transferurile pot fi cele pentru fonduri cash, dar și pentru cumpărarea de bitcoins și sume câștigate din vânzarea de bitcoins. Dacă balanța ta trece de această sumă, va trebuie să te înregistrezi pentru a putea utiliza în continuare site-ul.

Platforma de tranzacționare. Paymium are disponibile două forme de trading pricipale. Prima este metoda normală de vânzare sau cumpărare de bitcoin. A doua este cea denumită trading avansat. Aici vei găsi diagrame și grafice cu date în timp real despre bitcoin, funcții avansate pentru traderii experți și multe opțiuni de personalizare. Vei găsi pe site și o carte de comenzi și un istoric al acțiunilor tale financiare.

Aplicație mobilă. Portalul oferă propria sa aplicație mobilă de trading pentru Android și iOS. Poți să creezi alerte, să îți modifici comenzile și pozițiile și să plătești cu bitcoins oriunde, oricând.

Metode de plată convenabile. Pe lângă cardurile de credit, care sunt restricționate din multe puncte de vedere, pe Paymium poți să faci plăți și prin transfer bancar SEPA sau direct prin bitcoins.

Taxe mici de transfer. Depozitele pe care le faci prin transfer bancar SEPA către Paymium sunt grautite, astfel că nu vei plăti niciun cent pentru ele. La retrageri, vei da doar 0,99 de euro indiferent de valoarea retragerii. Transferurile de intrare sau ieșire în bitcoins sunt de asemenea gratuite. Compania plătește până și taxa de rețea.

Servicii pentru negustori. Paymium oferă integrarea plăților cu bitcoins pentru comercianți, serviciu de obicei indisponibil în cazul majorității schimburilor valutare online. Serviciul costă 0 euro și conversia se face automat în moneda euro.

Dezavantajele tranzacționării pe Paymium

Lipsa regularizări. Tema regularizării exchange-urilor cu bitcoin este încă una dezbătută la greu, iar lipsa oricăror reguli este de fapt relativă. Pe de-o parte, Uniunea Europeană nu are niciun fel de legi pentru criptomonede sau exchange-uri de tipul Paymium, cel puțin nu până în prezent. Pe de altă parte, lipsa acestor reglementări în sine este totuși un lucru riscant. Oricum, acest lucru nu înseamnă neapărat că un serviciu online ca acesta este unul fraudulos.

Doar Bitcoin. Singura criptomonedă de pe Paymium este bitcoinul. Da, acesta este și cea mai cunoscută monedă digitală, devenind aproape un sinonim al monedei virtuale. Totuși, alte servicii de acest gen europene, cum sunt Bitstamp, oferă și alte monede virtuale pentru tranzacționări.

Limitări pentru cardurile de credit. Paymium acceptă plata cu card de credit, care este extrem de convenientă pentru clienți. Totuși, există câteva limitări de care trebuie să ști. Compania nu acceptă carduri prepaid sau de companie, dar nici carduri care sunt eliberate de bănci franțuzești. Mai mult, taxa pentru transfer de pe carduri este de 8%. De asemenea, Paymium acceptă carduri de credit doar pe conturile verificate deja.

Verificare înceată. Pe pagina lor de întrebări și răspunsuri, Paymium spun că verificarea noilor clienți se face într-o săptămână sau chiar două. Această perioadă de așteptare este mai mult decât lungă, având în vedere că pe unele exchange-uri totul se întâmplă în câteva ore, maxim câteva zile.

Recenzia noastră despre tranzacționarea cu bitcoins pe Paymium

După ce am încercat și noi site-ul Paymium, trebuie să recunoaștem că acesta este ușor de folosit și nu a dat niciun rateu pe durata perioadei de test. Site-ul are avantajele sale clare, cum sunt interfața intuitivă, metoda de plată acceptată cu cardul de credit, faptul că este pe piață din 2011 și așa mai departe. Totuși, există și unele dezavantaje care nu pot fi trecute prea ușor cu vederea. Nu poți tranzacționa decât în bitcoins pe site, acesta fiind un mare minus pentru un site cu o asemenea vechime și bază de clienți.

Faptul că procesul de verificare poate dura până la două săptămâni este de asemenea un mare dezavantaj pentru investitorii tineri. Până la urmă, tu decizi dacă Paymium este sau nu site-ul ideal pentru tine. Doar prin crearea unui cont și folosirea efectivă a site-ului vei descoperi dacă este pentru tine sau nu.