Ghidul tranzacționării cu bitcoins pe Poloniex și recenzia completă

Există nenumărate portaluri de exchange de criptomonede online, fiecare cu modurile lor de operare, cu caracteristici care mai de care mai atrăgătoare, sau nu, pentru anumite tipuri de traderi. Dacă ești în căutarea unui portal de anvergură, care pe lângă că funcționează din Statele Unite, are o activitate complet dependentă de criptomonede, atunci poți să încerci Poloniex, portalul care de-a lungul timpului a devenit locul preferat pentru tranzacționare pentru utilizatorii din întreaga lume. Te înregistrezi ușor, începi să tranzacționezi și, cu puțin noroc și cu temele bine făcute, poți să faci profit încă din prima zi.

Despre Poloniex

Poloniex este un schimb valutar online cu monede digitale cu sediul la San Francisco. Pentru că serviciul oferă schimburi valutare cu monedă digitală și trading cu margins, lucru rar întâlnit în același pachet pe orice site de exchange, Poloniex a câștigat repede teren și și-a creat o anumită reputație în fața concurenței, fiind acum una dintre cele mai renumite exchange-uri din lume. Dar este Poloniex un site sigur pe care să investești? Din punct de vedere financiar, toți banii pe care îi vei plăti pe taxe pe portal vor merge tot spre acesta, mai exact spre a-ți oferi ție, investitorului, un mediu plăcut și sigur pentru tranzacționare.

Avantaje și dezavantaje ale Poloniex

Așa cum se întâmplă în cazul tuturor exchange-urilor, Poloniex are avantajele și dezavantajele sale. Dacă ai avut parte de o experiență proastă, așa cum este normal în cazul oamenilor, vei dori cel mai probabil să faci scandal și să părăsești site-ul, motiv pentru care unele recenzii de pe net sunt negative despre site. Pentru că vrem să îți oferim o recenzie corectă, îți vom lista atât părțile bune, cât și cele mai puțin bune ale portalului.

Avantaje

-peste 90 de criptomonede disponibile pe site, poate cele mai multe de pe un singur site din industrie;
-cel mai mare trader cu ethereum din 2017;
-ai la dispoziție diagrame și informații foarte detaliate pentru o sesiune de trading de succes;
-ai la dispoziție tranzacționare cu margins, dar și un serviciu de împrumut pentru cele mai importante critpomonede;
-poți să accesezi site-ul și serviciile acestuia de oriunde din lume;
-taxele de depozitare și de retragere sunt mici în comparație cu alte exchange-uri;
-există comenzi stop-limit care îți reduc riscurile când investești.

Dezavantaje

-site-ul are tendința de a se încărca greoi în comparație cu alte portaluri de acest gen;
-serviciul de relații cu clienții lasă de dorit;
-nu există opțiuni de comenzi avansate;
-site-ul nu acceptă nicio valută tradițională aflată în circulație;
-portalul a fost atacat de hackeri în 2014, însă toate fondurile pierdute au fost returnate utilizatorilor;
-utilizatorii sunt obligați să se înregistreze și să-și verifice conturile dacă vor să tranzacționeze cu sume mari.

Cum funcționează tranzacționarea pe Poloniex

Fiind o aplicație de internet, oricine cu o conexiune și un browser web poate să își facă un cont pe exchange. Deschiderea unui cont se realizează în urma unui proces intuitiv care este ușor de urmărit și care are loc pas cu pas. La capitolul metode de plată acceptate, pe Poloniex poți depune doar criptomonede. Pentru că nu acceptă valută tradițională, pe Poloniex nu poți depune bani prin transfer bancar, SEPA, wire transfer și așa mai departe. Cel mai ușor mod de a depune fonduri în cont este să cumperi bitcoins cu dolari, de exemplu, pe care mai apoi să îi transferi în portofelul tău Poloniex.

Ghidul pas cu pas pentru achizițiile de pe Poloniex

Platforma de tranzacționare este bine pusă la punct și stabilă. Depozitele și retragerile sunt ușor de realizat, având la bază procese intuitive și clare. Primul pas pe care trebuie să îl faci este să îți creezi un cont, apăsând pe butonul CREATE AN ACCOUNT. La final, mergi la secțiunea MY PROFILE și finalizează procesul de verificare. Procedura îți va lua ceva timp, așa că ai răbdare, însă nu ar trebui să dureze mai mult de câteva ore.

Dacă nu ai deja bitcoins într-un portofel virtual, va trebui să îți cumperi mai întâi pentru că Poloniex nu acceptă dolari americani sau alte valute tradiționale. Odată ce îți schimbi valuta în bitcoins, vei putea să îi adaugi în portofelul tău de pe portal. Odată ce ai o balanță de bitcoins pe Poloniex, te poți apuca de trading.

Pentru a tranzacționa, apasă pe tabul EXCHANGE. Vei găsi aici o diagramă pentru toate monedele digitale disponibile pe site. Găsește moneda virtuală pe care vrei să o cumperi, asigură-te că ești de acord cu prețul afișat și introdu suma pe care vrei să o schimbi în moneda nouă. Dacă te răzgândești, poți anula tranzacția oricând dacă aceasta nu este completă. Rata de schimb valutar pe Poloniex diferă de la monedă la monedă, iar taxele de tranzacționare sunt de la zero la 0,25% din tranzacție în funcție de volum.

Părerea noastră despre tranzacționarea cu bitcoins pe Poloniex

Este clar că Poloniex este un site de luat în seamă dacă ești în căutarea unui exchange care să aibă monedele digitale în primplan. Am expus mai sus majoritatea avantajelor si dezavantajelor site-ului, iar din punctul nostru de vedere, nu există niciun motiv pentru care să nu îi dai o șansă acestui portal. Poloniex are control asupra codurilor de acces spre portofelele online ale utilizatorilor. Chiar și așa, majoritatea fondurilor stau în portofele offline, departe de mâinile lungi ale hackerilor. Site-ul oferă autentificare în doi pași și recunoaștere în browser pentru administratorii conturilor.

În 2014, exchange-ul a fost atacat de hackeri, aproape 12% din totalul de bitcoins de pe site fiind furați. Poloniex a anunțat imediat că toate fondurile prădate vor fi rambursate către utilizatori. Având în vedere că Poloniex este o platformă centralizată, e bine să păstrezi aici doar fonduri pe care vrei să le folosești pentru tranzacționare. Restul banilor tăi virtuali vor sta mai bine și mai în siguranță în portofele offline.