Tranzac╚Ťii de bitcoins pe The Rock Trading, ghidul complet

Tranzac╚Ťionarea cu bitcoins ╚Öi alte monede virtuale este cu adev─ârat o lume fascinant─â. Unii investitori care au ├«ncercat de curiozitate aceast─â metod─â de investi╚Ťie s-au ├«ndr─âgostit de ea ╚Öi acum tranzac╚Ťioneaz─â full-time doar pe pie╚Ťele de criptomonede. Dac─â vrei s─â ├«ncepi ╚Öi tu s─â tranzac╚Ťionezi cu aceste monede digitale, dar nu ai habar de unde s─â ├«ncepi, ├«╚Ťi suger─âm s─â o faci pe The Rock Company, un schimb valutar online de monede digitale cu o istorie interesant─â, cu o reputa╚Ťie solid─â ╚Öi cu toate cele necesare pentru ├«ncep─âtori.

Despre The Rock Trading

The Rock Trading este un exchange dedicat criptomonedelor care a fost la ├«nceput o firm─â de asigur─âri online, ├«n anul 2007 c├ónd a fost ├«nfiin╚Ťat─â. ├Än 2011, compania ╚Öi-a regrupat atentia spre a deveni una dintre primele care ofer─â investi╚Ťii cu bitcoin pe exchange-ul propriu online. Av├ónd bazele ├«n Malta, ├«n capitala Valletta, The Rock Trading este crea╚Ťia lui Andrea Medri ╚Öi Davide Barbieri, dou─â personalit─â╚Ťi cunoscute din comunitatea de criptomonede din Italia.

Platforma The Rock Trading și valutele acceptate

Platforma de trading pus─â la dispozi╚Ťie de cei de la The Rock Trading este complet online. E g├óndit─â pentru a fi simplu de utilizat ╚Öi pl─âcut─â pentru toat─â gama de utilizatori, de la cei mai avansa╚Ťi, p├ón─â la cei care de-abia ├«ncep ├«n ale tranzac╚Ťion─ârii. Pe ecranul de investi╚Ťii vei putea vedea toate criptomonedele ╚Öi perechile de tranzac╚Ťionare disponibile, cu pre╚Ťurile ╚Öi sumele aferente. Pentru a accesa func╚Ťia de trading, vei face click pe perechea de critpomonede care te intereseaz─â. Odat─â ce faci asta, ├«╚Ťi va ap─ârea un nou ecran cu op╚Ťiunile BID sau ASK, pentru a putea s─â ├«ncepi tranzac╚Ťia dorit─â.

├Än afar─â de ecranul simplu de trading, pe The Rock Traiding vei g─âsi ╚Öi un mod de tranzac╚Ťionare rapid─â denumit FAST LANE. Dac─â faci click pe FAST LANE vei ajunge pe o pagin─â de tranzac╚Ťion─âri la minut, acolo unde po╚Ťi pur ╚Öi simplu s─â faci click pe o sum─â presetat─â pe care vrei s─â o tranzac╚Ťionezi.

├Än acest moment, pe The Rock Trading po╚Ťi tranzac╚Ťiona cu Bitcoins, Ethereum, Litecoin, Peercoin, XRP ╚Öi Zcash. Aceste monede pot fi tranzac╚Ťionate ├«n forma urm─âtoarelor perechi:

Bitcoin Cash cu Bitcoin Core
Bitcoins cu EURO
Bitcoins cu XRP
BTC cu NokuEUR
ETH cu NokuEUR
Ethers cu BTC
Ethers cu EURO
EURO cu NokuEUR
EURO cu XRP
Litecoins cu Bitcoins
Litecoins cu EURO
Peercoins cu Bitcoins
Peercoins cu EURO
Zcashes cu Bitcoin
Zcashes cu EURO

Depozite și retrageri

The Rock Trading ofer─â mai multe metode de depozitare ╚Öi retragere de fonduri. Po╚Ťi retrage sau depune bani ├«n contul t─âu The Rock Trading prin Bank Wire Transfer, portofele de criptomonede, carduri de debit prepayd sau OKPay eWallet. Prin transferuri bancare wire, vei putea transfera bani ├«n contul t─âu de pe portal ├«n euro sau dolari americani. Transferurile sunt realizate prin SEPA, un modul simplificat al procedurii de transfer bancar impus de Uniunea European─â pentru a facilita transferurile de fonduri denominate ├«n euro.

Procesul de depunere sau retragere dureaz─â ├«n jur de 3 zile. Pentru transferurile SEPA de sub 1000 de euro, taxa de opera╚Ťiune este de 1,5 euro. Pentru transferurile mai mari de 1000 de euro, vei avea de pl─âtit 2,5 euro. Pentru un transfer non-SEPA va trebui s─â achi╚Ťi minim 25 de euro sau 0,15% din totalul tranzac╚Ťiei.

Pentru clien╚Ťii cu card de debit prepaid, ace╚Ötia pot s─â ├«╚Öi achizi╚Ťioneze un card de acest fel chiar de la The Rock Trading. Cu acest card, po╚Ťi s─â retragi banii t─âi de la orice ATM care accept─â cardul t─âu. Depozitele ╚Öi retragerile pe care le faci prin OKPay eWallet sunt taxate cu 1 euro dac─â depui ├«n euro sau 2% dac─â depui dolari americani. Aten╚Ťie, dac─â vrei s─â depui bani prin card de credit, acest mod de depunere sau retragere nu este deocamdat─â disponibil pe The Rock Trading. Totodat─â, cet─â╚Ťenii Statelor Unite ale Americii nu pot tranzac╚Ťiona pe site.

Taxele de pe The Rock Trading

Taxele de pe platforma de exchange ├«ncep de la 0,20% ╚Öi pot s─â fie chiar ╚Öi de doar 0,02% ├«n func╚Ťie de suma tranzac╚Ťionat─â. O func╚Ťie interesant─â a Rock Trading este aceea c─â site-ul ofer─â margin trading. Leverage-ul maxim oferit de site este de 1:5, iar dac─â marginea este utilizat─â, po╚Ťi pl─âti o tax─â de rollover de 0,01% odat─â la fiecare 4 ore.

P─ârerea noastr─â despre tranzac╚Ťionarea pe The Rock Trading

A╚Öa cum se ├«nt├ómpl─â ├«n cazul tuturor site-urilor de tranzac╚Ťionare online cu monede digitale, ╚Öi The Rock Trading are avantajele ╚Öi dezavantajele sale. Am luat ca un atuu securitatea pe care portalul o ofer─â. Vei putea s─â ├«╚Ťi securizezi c├ót mai bine un cont prin autentificarea ├«n doi pa╚Öi, un PIN de trading ╚Öi chiar ╚Öi un PIN pentru retrageri de fonduri.

Pentru verificarea clien╚Ťilor de pe The Rock Trading, exchange-ul a ├«ncheiat de cur├ónd un parteneriat cu Jumio pentru verificarea am─ânun╚Ťit─â a noilor utilizatori. Pentru securitatea portofelului de bitcoins disponibil pe site, schimbul valutar online a pus de o colaborare cu GreenAddress, cel mai sigur portofel de bitcoins din industrie. Portofelul folose╚Öte adrese multisig pentru a confirma tranzac╚Ťiile bitcoins.

La capitolul de rela╚Ťii cu clien╚Ťii, a╚Öa cum se ├«nt├ómpl─â cu majoritatea exchange-urilor cu monede digitale, ╚Öi cel de pe The Rock Trading este unul func╚Ťional, dar de baz─â, lucru ce las─â de dorit ├«n unele cazuri. Exist─â pe site o sec╚Ťiune de Q&A unde po╚Ťi intra ╚Öi c─âuta ├«ntrebarea la care nu g─âse╚Öti r─âspuns. Dac─â aceast─â sec╚Ťiune a site-ului se dovede╚Öte a fi insuficient─â pentru a-╚Ťi rezolva problema, po╚Ťi s─â le scrii celor de la Suport Clien╚Ťi prin email sau pe Telegram.

Tot la capitolul dezavantaje not─âm ╚Öi lipsa de instrumente avansate de trading, diagrame pentru cei cu experien╚Ť─â ╚Öi alte unelte care s─â ajute investitorii s─â tranzac╚Ťioneze mai rapid ╚Öi mai u╚Öor.