Schimb valutar de bitcoins YoBit, recenzia completă, cum să tranzacționezii primii tăi bani virtuali

Fiecare exchange de bitcoins sau alte criptomonede din lume vine cu anumite avantaje și dezavantaje pe care e neapărat nevoie să le iei în calcul înainte de a-ți face un cont pe una dintre platformele disponibile. În cazul YoBit, un exchange cu sediul în Rusia, vei găsi pe internet o sumedenie de opinii. Unele opinii sunt pozitive și lăudăroase, în timp ce altele sunt mai greu de citit și te avertizează împotriva utilizării site-ului. În acest articol încercăm să îți prezentăm modul în care poți începe să tranzacționezi pe YoBit, dar și atuurile și neajunsurile site-ului, precum și o recenzie la final bazată pe exepriența noastră.

Despre YoBit

YoBit este o companie de exchange cu monede virtuale cu sediul central în Rusia. A fost lansată pe piața mondială în anul 2015 și de atunci încoace oferă acces la tranzacții cu bitcoins și alte sute de monede digitale. Taxele maxime percepute de YoBit sunt de 0,2%, de obicei mai mici, din totalul unei tranzacții dusă la bun sfârșit. Compania a apărut mai întâi pe un forum rusesc, iar de atunci este într-o continuă expansiune, câștigând popularitate nu doar în țara de origine, ci peste tot în lume.

Site-ul este disponibil în engleză, rusă și chineză, fiind utilizabil în mai toate țările lumii. Cele mai populare valute digitale de pe site sunt Bitcoin, Ethereum și Litecoin. Poți începe activitatea de tranzacționare prin depunerea de bani tradiționali, cum sunt dolarii americani sau rublele rusești în contul tău. Mai apoi, poți începe să tranzacționezi între monedele tale virtuale preferate, după bunul tău plac.

Procesul de autentificare de pe YoBit

Crearea unui cont nou pe YoBit îți va lua maxim 5 minute. Emailul de confirmare îți va fi trimis aproape instant, odată ce ai completat căsuța cu informațiile necesare pentru crearea unui nou cont. Când vine vorba de trimiterea de plăți sau de retrageri de numerar, procesul de verificare este de asemenea rapid și sigur. Atât timp cât ai Google Authenticator instalat pe laptop sau PC, nu vei avea prea mari bătăi de cap atunci când vei iniția o procedură de acest gen. Vei primi instrucțiuni pas cu pas despre cum să îți activezi contul și cum să ți-l verifici.

Singurele două valute tradiționale acceptate de site sunt dolarul american și, bineînțeles, rubla rusească. Poți să îți depui dolari direct în contul YoBit, pe care mai apoi să îi folosești pentru a cumpăra bitcoins pentru tranzacționare. După ce îți verifici contul, poți începe să vinzi bitcoins sau să îi folosești pentru a investi în alte monede virtuale, cum sunt Litecoin, Ethereum sau altele. Găsești pe site și DASH, XBY, DOGE și multe, multe alte valute virtuale.

Cum funcționează YoBit

Să tranzacționezi pe YoBit este surprinzător de ușor. Chiar și cei mai neexperimentați și mai noi utilizatori în ale exchange-ului de criptomonede se pot descurca ușor atunci când încep să folosească acest site intuitiv și foarte atrăgător din punct de vedere vizual. Tot ce trebuie să faci pentru a iniția o primă tranzacție este să alegi moneda cu care vrei să tranzacționezi. Vei găsi opțiunile în partea stângă a ecranului. Mai apoi, poți alege să cumperi sau să vinzi moneda aleasă, în funcție de preferințele tale.

Tranzacția minimă pe care o poți iniția este de 0.0001 indiferent de criptomoneda aleasă. Taxa pentru tranzacție, fie că vrei să vinzi sau să cumperi valută digitală, este de 0,2% din valoarea totală a tranzacției tale. Totodată, dacă întâmpini dificultăți, poți contacta printr-un live chat un reprezentant al YoBit care te va ajuta să îți rezolvi orice problemă pe care ai putea să o întâlnești pe parcursul procesului de tranzacționare.

La capitolul depuneri, adică înainte să te gândești măcar la tranzacții, cea mai facilă variantă ar fi să depui dolari americani, pentru care nu vei plăti nicio taxă de depunere dacă o faci prin Perfect Money, OKAPY, advcash sau Capitalist. Payeer te va taxa cu 2% din valoarea depozitului, în timp ce QIWI Wallet îți va lua 5% din totalul sumei depuse. La retragerile de numerar, vei plăti între 1 și 3% dacă retragi în ruble sau 5% dacă retragi în dolari.

Interfața YoBit

Website-ul YoBit are o interfață curată, precisă și gândită pentru a fi cât mai ușor de utilizat. Nu trebuie să faci mare lucru pentru a o utiliza, doar să îți muți cursorul mouse-ului de pe un loc pe altul. Schema de culori a site-ului este simplă, fără să fie deranjantă pentru ochi. Întreg site-ul este ușor de navigat, pentru că ai absolut tot ceea ce îți trebuie pentru o zi de trading chiar în fața ochilor tăi. Rețeta de simplism este cea mai bună atunci când vine vorba despre site-uri de tipul exchange. Ai deja un domeniu complicat, piețele de schimb valutar, cu care lucrezi, așa că ultimul lucru pe care ți-l dorești este să dai de un site greoi și neatrăgător.

Securitatea pe YoBit

Potrivit forumurilor de criptomonede, mulți utilizatori ai YoBit sunt nemulțumiți de faptul că unele retrageri de bitcoins se procesează greoi pe site. Din acest motiv, multe forumuri au pus un semn de avertizare în dreptul site-ului. E normal să exsiste nemulțumiri de acest gen și se întâmplă și la alte case mai mari. În timp ce unii utilizatori se plâng de timpul mare de așteptare, alții spun că lucrează pe YoBit de ani buni și nu au avut niciodată vreo problemă. Din punct de vedere al securității datelor și conturilor, YoBit nu a fost niciodată în centrul atenției pentru dezvăluirea de date sensibile sau atacuri cibernetice.

Recenzia noastră despre YoBit

La final de zi, tot ce contează la un site de exchange digital este corectitudinea în tranzacționare și disponibilitatea ofertelor. Pe forumuri vei găsi mereu păreri despre cât de bun este un site anume sau cât de mult le fură unele portaluri banii oamenilor. Până la urmă, totul se reduce la utilizatori și la cum își desfășoară aceștia investițiile.

La capitolul avantaje, trebuie să apreciem simplitatea interfaței de pe YoBit. Site-ul este printre cele mai ușor de folosit din câte am văzut până acum. E intuitiv, generos ca și spațiu de manevră, dar în același timp compact. Cu ajutorul codurilor Yobi pentru depozite, ești asigurat cu un nivel în plus de securitate, astfel că nu trebuie să îți faci griji despre securitatea datelor tale personale sau monezile tale digitale mereu. De asemenea, cu bonusurile oferite în formă de Free Coins, poți începe să câștigi monede digitale pe YoBit chiar dacă nu ai prea mulți bani în cont.

Singurul aspect negativ pe care l-am găsit despre acest portal a fost legat de recenziile negative pe care le găsești pe unele forumuri. Ideea este că nimeni nu obligă pe nimeni să tranzacționeze pe YoBit, existând atât de multe alte exchange-uri pe internet. Până la urmă tranzacționarea este și un pariu pe care îl pui cu tine, așa că doar tu ești cel care poți câștiga sau pierde și este doar vina ta dacă o faci sau nu.